26 / 04 / 2024

Hilton İstanbul Kozyatağı’na Yeşil Yıldız Belgesi!

Hilton İstanbul Kozyatağı’na Yeşil Yıldız Belgesi!

Yatırım aşamasında en son teknolojiyi kullanarak çevre kirliliğini önlemeyi, enerji tasarrufu ile doğal kaynakları korumayı hedefleyen ve bunu başarı ile uygulayan Hilton İstanbul Kozyatağı, Yeşil Yıldız Belgesi ile ödüllendirildi.



Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Çevreye Duyarlı Oteller kampanyasının teşvik edilmesi amacıyla, AB ve Türkiye eş finansmanı ile oluşturulan TUYUP (Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi) denetimleri sonucunda Hilton İstanbul Kozyatağı Türkiye’nin en iyi 15 uygulama merkezinden biri seçildi.


TUYUP tarafından değerlendirme çerçevesinde Hilton İstanbul Kozyatağı, enerji tasarrufu, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı, atık yönetimi, kimyasal kullanımı gibi konularda çevre dostu uygulamalardan dolayı Yeşil Yıldız belgesi almaya hak kazandı.

Hilton İstanbul Kozyatağı yetkilileri, ‘’Yatırımcılar kadar turistler de, çevre dostu otellere yöneliyor. Bu konaklama sektörünü yeşil dönüşüm için tetiklerken, önümüzdeki yıllarda yeşil otellerde doluluk oranları ve sirkülasyon daha yüksek olacak” dedi. 


Otel, misafirlerine sunduğu organik ürünler büfesi, çevreye duyarlılık konusunda çalışanlarına verdiği eğitimler, misafirlere ve kamuoyuna verilen mesajlarla da öne çıktı. Hilton İstanbul Kozyatağı, kısa mesafelerde bisiklet kullanılmasına teşvik, Dünya Çevre Günü’nde otelde konaklayan misafirler adına fidan dikilmesi, Dünya Saati uygulamasında ışıkları kısılarak enerji tasarrufu sağlanması gibi farklı aktivitelerde bulunarak çevreye duyarlı bir yaklaşım sergiliyor.



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çevreye duyarlı otellerin teşvik edilmesi amacıyla, AB ve Türkiye eş finansmanı sayesinde oluşturulan TUYUP (Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi) denetimlerinde Hilton İstanbul Kozyatağı, Türkiye’nin en iyi 15 uygulama merkezinden biri seçildi.Yeşil Yıldız belgesi almaya hak kazanan Hilton İstanbul Kozyatağı, misafirlerine sunduğu organik ürünler büfesi, çalışanlarına verdiği çevreye duyarlılık eğitimleriyle dikkat çekiyor. Hilton İstanbul Kozyatağı- ayrıca kısa mesafelerde bisiklet kullanımını teşvik, Dünya Çevre Günü’nde otelde konaklayan misafirler için fidan dikilmesi gibi etkinliklere de imza atıyor.


Milliyet



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yatırımda son teknolojiyi kullanarak çevre kirliliğini önlemeyi, enerji tasarrufu ile doğal kaynaklan korumayı hedefleyen Hilton İstanbul Kozyatağı'nın, Yeşil Yıldız belgesiyle ödüllendirildiği açıklandı. Denetimi Tuyup (Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artınlması Projesi) kapsamında yapıldı.


Vatan



Haber Sabah'ta şöyle yer aldı;


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Çevreye Duyarlı Oteller kampanyasının teşvik edilmesi amacıyla oluşturulan Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi (TUYUP) denetimleri sonucunda Hilton İstanbul Kozyatağı Türkiye'nin en iyi 15 uygulama merkezinden biri seçildi. TUYUP tarafından yapılan değerlendirmede otel, enerji tasarrufu, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı, atık yönetimi gibi konulardaki uygulamalardan dolayı 'Yeşil Yıldız' belgesi almaya hak kazandı. Hilton İstanbul Kozyatağı yetkilileri, "Yatırımcılar kadar turistler de çevre dostu otellere yöneliyor. Bu konaklama sektörünü yeşil dönüşüm için tetikleyecek" dedi. 


Sabah 


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilder yer aldı;


Anadolu Yakası’nın ticari ve turizm merkezi haline gelmesinde önemli rolü olan Hilton İstanbul Kozyatağı, yatırım aşamasında en son teknolojiyi kullanarak çevre kirliliğini önlemedeki başarısı nedeniyle ‘Yeşil Yıldız Belgesi’ ile ödüllendirildi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Çevreye Duyarlı Oteller kampanyasının teşvik edilmesi amacıyla, AB ve Türkiye eş finansmanı ile oluşturulan TUYUP (Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi) denetimleri sonucunda Hilton İstanbul Kozyatağı Türkiye’nin en iyi 15 uygulama merkezinden biri seçildi. Otel yetkilileri “Yatırımcılar kadar turistler de, çevre dostu otellere yöneliyor. Önümüzdeki yıllarda yeşil otellerde doluluk oranları daha yüksek olacak” dedi.


Star




Haber Capital Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Yatırım aşamasında en son teknolojiyi kullanarak çevre kirliliğini önlemeyi, enerji tasarrufu ile doğal kaynaklan korumayı hedefleyen Hilton İstanbul Kozyatağı. Yeşil Yıldız Belgesi ile ödüllendirildi. TUYUP (Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi) denetimleri sonucunda Hilton İstanbul Kozyatağı Türkiye'nin en iyi 15 uygulama merkezinden biri seçildi. 


Capital



Haber Fortune Dergisi'nde şu şekilde yer aldı


Yatırım aşamasında en son teknolojiyi kullanarak çevre kirliliğini önlemeyi, enerji tasarrufu ile doğal kaynaklan korumayı hedefleyen Hilton İstanbul Kozyatağı, Yeşil Yıldız belgesi ile ödüllendirildi. Otel, misafirlerine sunduğu organik ürünler büfesi, çevreye duyarlılık konusunda çalışanlarına verdiği eğitimler, misafirlere ve kamuoyuna verilen mesajlarla da öne çıktı. Kısa mesafelerde bisiklet kullanılmasını teşvik eden otel, Dünya Çevre Günü'nde otelde konaklayan misafirler adına fidan dikilmesi, dünya saati uygulamasında ışıklan kısarak enerji tasarrufu sağlanması gibi farklı aktivitelerde bulunarak çevreye duyarlı bir yaklaşım sergiliyor. 


Fortune


Geri Dön