29 / 03 / 2024

Hilton, Muğla'daki otelinde padişahlar gibi ağırlayacak

Hilton, Muğla'daki otelinde padişahlar gibi ağırlayacak

Hilton grubu, Dalaman'daki ilk resort otelinde Türkiye temasını istedi. Göçay Turizm padişahların kullandığı 'çintemani' motifleri ve Anadolu medeniyetlerini otele taşıdı..



Türkiye'de büyüme hedefinde olan Hilton Hotels, Türkiye'de açacağı ilk resort oteli olan Hilton Dalaman Golf Resort & Spa'da, Türkiye temasının işlenmesini istedi. Göçay Turizm tarafından yapılan ve işletilecek olan otelde Hilton'un isteği üzerine Türk motifleri ön plana çıkarıldı. Göçay Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Göçen, otelin dış mimarisinde Muğla evlerinin modernize edilmiş halini ele aldıklarını, iç bölümlerde ise Osmanlı dönemine atıfta bulunduklarını kaydetti. Otelin içinde yer alan tablolarda Osmanlı giysileri ve kaftanlarda kullanılan desenler ağırlıklı olarak kullanıldı. Osmanlı'nın üç kıtadaki hakimiyetini simgeleyen üç hilal ve imparatorluk dönemi simgelerinden kaplanın üzerindeki çizgileri anlatan 'dalga' figürlerinin birarada kullanılmasına verilen isim olan 'çintemani'de otelin içinde ağırlıkla kullanıldı. Üç hilal ve dalga desenlerinin birarada kullanılmasının en önemli özelliği bu dört simgenin sadece padişah tarafından kullanılıyor olmasında. Göçen, odalarda yer verilecek tablolarda yer alacak 'çintemani' konsepti ile sultanlara layık bir hizmet sunmak istediklerinin altını çizdi.

SELÇUKLU ÇİNİSİ
Otelde kullanılacak parça halılarda Türk motifleri, tablolarda ise Anadolu medeniyetlerindeki halkların kıyafetleri ve figürleri yer alacak. Turkuvaz renginin ağırlıklı olaraka kullandıldığı otelde Selçuklu çini motifleri de iç mimari de kullanılacak. Otelin mimarı ise Tuncay Çavdar. Göçen, 1500 dönümlük arazi üzerinde kurulacak Dalaman Hilton'un 75 dönümünün otel alanı olarak inşa edileceğini kalan bölümlerin ise yeşil alanlar ve doğadan oluşacağını kaydetti. Göçen, 49 yıllığına tahsisli arazi üzerinde inşa edilecek otele 100 milyon euro yatırım yapacaklarını söyledi. 405 odadan oluşacak Hilton Dalaman, 12 köşe suit, 1 kral suit, 1 queen (kraliçe) suit olmak üzere 24 suit ve kalanı standart odalardan oluşacak.

GOLF SAHASI 2010'DA
İçerisinde 18 delik + 6 akademi deliği olan bir golf sahası da bulunan otelin ikinci fazı ise Muğla evleri mimarisinde 28 apart oda ve 48 villadan oluşacak. Otel Mayıs 2009'da açılacak. Profesyonel Golfçüler Birliği'nin (PGA) tasarım şirketi Design Company tarafından yapılacak golf sahası ise 2010 yılında açılacak. Villa ve apart otel bölümü ise golf sahası açıldıktan sonra yapılmaya başlanacak.

KAVACIKTA ARAZİ TOPLUYOR
Bu arada Göçen İnşaat, konut sektörüne girme yönünde hazırlıklara başladı. Mehmet Göçen, bu amaçla İstanbul Kavacık'ta arsa toplamaya başladıklarını kaydetti. Göçen, henüz ayrıntı vermese de bölgede farklı bir konut projesi yapma konusunda planları olduğunu dile getirdi.

İlk rezervasyon alındı

Bir Alman çift 2 Haziran tarihine ilk rezervasyonu yaptırdı. Göçen ilk rezervasyon için özel bir indirim uygulayacaklarını kaydetti. Otelde standart oda fiyatları 120 dolardan başlayacak. Süitler ise 10 bin euro civarında olacak. Göçen hedef kitlenin, Dalaman Havalimanına özel uçağıyla inenler ya da Göcek'e yatıyla gelenler olacağını kaydetti.

Sırada butik otel yatırımı var

Mehmet Göçen, turizm alanında yatırımlarına devam edeceklerini kaydederek "Ülkemize daha faydalı olabilmek için önümüzdeki yıllarda butik bir otel yatırımı da düşünüyoruz" diye konuştu. Yurt içi ve yurtdışında yatırım planladıklarını söyleyen Göçen, "Yurt içinde Bodrum yurtdışında ise Avrupa ülkelerini hedefliyoruz" dedi. Dalaman Hilton'un aynı zamanda grubun Türkiye'deki ilk franschise oteli olacağını kaydeden Göçen, "Hilton şimdiye kadar Türkiye'de açtığı tüm otellerin işletmesini kendisi üstlenmişti" diye konuştu. Bu arada Göçen Muğla'daki otelde 'Barlar Sokağı' konseptinin bulunacağını söyledi. Şarap, rakı, viski, istiridye ve pub konseptinde 5 ayrı bar konsepti tek merkezde bulunacak. Spa oteli konseptindeki otelde 5 bin metrekarelik alana yayılmış bir spa da bulunacak.

Sabah

Geri Dön