20 / 04 / 2024

Himmet Karadağ: Ben de gayrimenkul sertifikası almak istiyorum!

Himmet Karadağ: Ben de gayrimenkul sertifikası almak istiyorum!

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ borsa başkanı ve çalışanına hisse, bono, sertifika alımının yasak olmasından yakınıyor. Karadağ konuyla ilgili SPK'ya yazı yazmış...



Borsa İstanbul cuma günkü genel kurula hazırlanırken Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, borsa başkanı ve çalışanına hisse, bono, sertifika alımının yasak olmasına karşı çıktığını söyledi.


SPK'ya yazı yazdığını ifade eden Borsa Başkanı Himmet Karadağ, "Yasak değiştirilmeli. Sen düzenle denetle. Yasak olmasa ben de gayrimenkul sertifikası ve hisse alacağım. Avrupa’da, Amerika’da böyle bir kural yok" şeklinde konuştu. Karadağ'ın yazdığı yazıya henüz cevap gelmemiş. 


Fiyatlar kelepir

42 liradan halka arz ettikleri ve 37 liraya kadar gerileyen gayrimenkul sertifikasında yatırımcıya ‘ister oturmaya ister yatırmaya’ ürün sunduklarını söyleyen Karadağ, 37 liraya düşmüş. Aslında o bizim sattığımız 42 lira fiyat bile iskontolu idi. Şirkette metrekaresi 5 bin lira olan ev bizde 4 bin lira bandında idi. Aynı konut, aynı proje. 800 bin liraya satılan konut hiçbir zaman 600 bin liraya inmez. İndi ama bilinmediğinden." dedi. Karadağ satılan konutların kelepir olduğunu ifade ederek;  "Benden alsa konutu 650 bin liraya alıyor, kapıdan aldığında 800 bin liraya" şeklinde konuştu. 


Hisse, bono ve sertifika alımının borsa başkanı, çalışanına yasak olmasından yakınan Borsa Başkanı Karadağ, "Yasak olmasa hemen gidip alacağım" dedi. Karadağ, "Bölgedeki fiyatları biliyorum. Öncelikle ilk sertifikayı ayağa kaldıralım yenileri gelecek." dedi.


Kanal İstanbul bonosu gelecek

Kanal İstanbul bonosuyla ilgili de açıklama yapan Himmet Karadağ, "Ben ürünün ucunda doğal bir şey olması insanların somut algılayabileceği şeylerin olması gerektiğini düşünüyorum. Sertifikada doğrudan ürüne giden, dizide doğrudan ürüne giden taraf var. Köprüyü bono yapabilirsek doğrudan ürüne gidecek. Mesela Kanal İstanbul’u proje finansman bonosu şeklinde yapalım, doğrudan ürüne gidecek bir şey" şeklinde açıklama yaptı.


Hürriyet 


Geri Dön