23 / 04 / 2024

Hindistan'da Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek caminin temeli atıldı!

Hindistan'da Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek caminin temeli atıldı!

Hindistan’da 1528 yılında yapılan ve 1992 yılında aşırı Hindu milliyetçileri tarafından yıkılan Babri Camisi’nin yerine inşa edilecek caminin temeli atıldı...



Hindistan’da 1528 yılında yapılan ve 1992 yılında aşırı Hindu milliyetçileri tarafından yıkılan Babri Camisi’nin yerinde hayata geçirilecek olan cami için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Uttar Pradeş eyaletinin Ayodhya şehrinde yıkılan Babri Camisi'nin yer aldığı bölgeye yaklaşık olarak 25 kilometre uzaklıktaki Dhannipur köyünde inşa edilecek cami kompleksi için gerçekleştirilen törene Hint-İslam Kültür Vakfı (IICF) üyeleri başta olmak üzere çeşitli kurum ve örgütlerden çok sayıda kişi katılım gösterdi. Katılımcılar, gerçekleştirilen bayrak töreninin ardından beraber fidan dikti.

Projenin kaynaklara bağlı olarak 30 ayda tamamlanması hedefleniyor.

Diğer bir yandan, hem merkezi yönetimde hem de Uttar Pradeş'te iktidarda bulunan Hindistan Halk Partisinden (BJP) törene katılan olmadı.

Hindistan da Babri Camisi nin yerine inşa edilecek caminin temeli atıldı!

- Cami, kompleks şeklinde inşa edilecek

IICF Sekreteri Athar Hüseyin, dün Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Hindistan anayasasının 26 Ocak 1950 tarihinde yürürlüğe girdiğini ve aralarında Hindistan’daki azınlıkların da bulunduğu tüm Hint vatandaşlarının anayasa ile eşit haklar elde ettiğini hatırlatarak, "Bu sebeple caminin temel atma töreni için 26 Ocak Hindistan Cumhuriyet Bayramı seçildi." demişti.

Hayata geçirilecek olan caminin bir kompleks şeklinde olacağına işaret eden Hüseyin, söz konusu alanda 200 yataklı hastane, günlük 1000 kişiye ücretsiz yemek sağlayacak aşevi, araştırma merkezi, müze, kütüphane ve bir yayınevinin bulunacağını belirtmişti.

Hindistan'da yıkılan Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek caminin temeli atılıyor!


Geri Dön