19 / 04 / 2024

Hindistan'da güneş enerjisiyle çalışacak havaalanı yapılacak!

Hindistan'da güneş enerjisiyle çalışacak havaalanı yapılacak!

Hindistan tamamen güneş enerjisiyle çalışan ilk havaalanını hayata geçireceğini duyurdu. Cochin Uluslararası Havaalanı'nın enerji sistemi, 46 binden fazla güneş paneliyle yenilenecek.



Economic Times ve Al Jazeera'nin haberine göre, Hindistan karbon salınım oranının düşürülmesini sağlayacak bir proje için çalışmalara başladı.


Kerala eyaletinde yer alan Cochin Uluslararası Havaalanı'nın enerji altyapısı, tamamen güneş panellerinden elde edilecek. Güneş panellerine dönüşümden itibaren, havaalanının 25 yıl içinde atmosfere 300 bin ton karbondioksit yayılmasını önleyeceği belirtildi. Söz konusu miktar, 3 milyon ağacın dikilmesine eşit geliyor.


Nötr enerjili olarak adlandırılan tesis, ürettiği enerjinin tamamını kullanacak. Yaklaşık 750 bin metre karelik terminal alanına sahip olan havalanı, tamamen güneş enerjisiyle beslenecek.


Havalaanında en az 46 bin güneş paneli bulunacak. 45 dönüm araziye yayılacak güneş panelleri, günde 48 bin birim enerji üretecek. Cochin Havaalanı'nda Mart 2013'te başlayan yeşil enerjiye dönüş sürecinin ne zaman tamamlanacağı henüz kesin değil.



Hürriyet 


Geri Dön