27 / 04 / 2024

Hollanda’daki klise binaları 2030'a kadar satılacak!

Hollanda’daki klise binaları 2030'a kadar satılacak!

Hollanda’daki kilise binalarının ne olacağı konusunda tez hazırlandı. Klise binalarının 2030 yılına kadar satılacağı iddia ediliyor.



Hollanda’daki kilise binaların geleceği konusunda bir tez hazırlandı. Araştırmaya göre, 2030 yılına kadar yaklaşık bin kilise binası boşalacak.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, birçok kilise ya restoran bar ya da ev, işyeri veya kapalı oyun alanın dönüştü. Bölgedeki bazı binalar ise yıkılıyor. Herman Wesselink, kilise binalarının geleceği konusunda bir tez hazırladı. 

Bin klisi boş kalacak

2030 yılına kadar yaklaşık bin kilise binası boş kalacak.  Hollanda Televizyonu’na (NOS) göre, Protestan kiliselerinin kapılarına kilit vuruluyor. Ülkenin Sint-Clemens Kilisesi’nden Anton van Diessen, “Üzgünüm, kilisemiz satılık. Artık insanlar tanrıya inanmıyor” diye konuştu.

Klise binaları 2 milyona kadar çıkıyor

Ağırlıklı olarak kilise binası satışı ile ilgilenen emlakçı Marten van der Meijde, yoğun ilgi gördüklerini açıkladı. Hollandalı emlakçıya göre Amsterdam, Rotterdam ve Lahey üçgenindeki büyük kentlerde kilise binası fiyatları 1,5-2 milyona kadar çıkıyor. Küçük kent ve kasabalardaki kiliseler ise 100 bin euronun altına düşmüyor. 


Geri Dön