25 / 04 / 2024

Hollandalı Corio'da Akmerkez tedirginliği

Hollandalı Corio'da Akmerkez tedirginliği

Akmerkez'in yüzde 46.9'una sahip olan Hollandalı Corio'nun piyasa değeri Hollanda Euronext endeksinde yüzde 1.75 düşerek 49 milyon Euro geriledi



Akmerkez'de kaçak inşaat yapıldığı yönündeki haberlerin duyulmasının ardından Akmerkez GYO'nun hisseleri değeri yüzde 0.75 erirken Akmerkez'in yüzde 46.9'una sahip olan Hollandalı Corio'nun piyasa değeri de Hollanda Euronext endeksinde yüzde 1.75 düşerek 49 milyon Euro geriledi.

98 milyon TL'ye eşit olan bu erime 280 milyon dolar (435 milyon TL) olan Akmerkez'in piyasa değerinin yaklaşık 4.5'ta birine denk geliyor. 3 yıl önce Akmerkez'i alarak Türkiye pazarında giren Corio'nun Türkiye'deki yatırımlarının toplamı 1 milyar doları aşıyor. Gayrimenkul sektörü bu olayın ardından Türkiye'ye "1 milyar Euro daha yatırılacak ülke" gözüyle bakan Corio'nun nasıl bir tavır alacağını merakla bekliyor.

Yönetim Corio'da değil

Şu an Akmerkez'in yüzde 46'lık hissesini elinde bulunduran Corio, alışveriş merkezinin yönetimi konusunda fazla söz sahibi değil. Bu da kanunların GYO'larda koyduğu engel nedeniyle istese bile hissesini yüzde 49'un üzerine çıkartamıyor olmasından kaynaklanıyor. Corio'nun taamına sahip olduğu projeler Adapazarı'nda Ada, Ankara'da 360, Tekirdağ'daki Tekira'nın yanısıra Bursa, Malata ve İskenderun'da bulunuyor. Corio'nun sabah 38,15 Euro'dan açılan hisse değerleri gün içinde 37,15 Euro'ya kadar geriledi. Hollanda'da da saat 14.26 dolaylarında ise hisseler 37,39 Euroya çıkmış olsa da kaybını telafi edemedi. Akmerkez GYO hisseleri de açılışı 31.75 TL'den yaptı. Gün içinde önce yükselerek 32 TL'yi gören hisseler 30 TL'ye kadar geriledi.

Yüzde 6'sı Türkiye'de

Hollanda merkezli Corio dünyada 6 milyar Euro değerinde gayrimenkul portföyüne sahip. Bu portföyün yüzde 92'si de Hollanda, Fransa, İtalya, İspanya ve Türkiye'de bulunuyor. Portföyünün yüzde 6'sını Türkiye'deki yatırımların oluşturduğunu belirten Corio daha önce bunu yüzde 20'ye çıkartma hedefi olduğunu da belirtmişti.

Akmerkez'in çatısı cuma günü mühürlendi

BEŞİKTAŞ Belediyesi, Akmerkez'in çarşı bloğunun çatısında, onarım izniyle yapılan inşaatı mühürledi. Büyükşehir Belediyesinin yazısı üzerine Beşiktaş Belediyesi Akmerkez'i yeniden denetledi. 8 Mayıs cuma günü inşaat durdurularak teras mühürlendi.
Hürriyet

Akmerkezkondu'ya yedi ay sonra mühür!

Akmerkez'de tamir ruhsatıyla kaçak dükkan yapılıyor!

Akmerkez'e ceza ve mühür gelecek


Geri Dön