20 / 04 / 2024

Hong Kongda emlak fiyatları yüksek seyrediyor

Hong Kongda emlak fiyatları yüksek seyrediyor

Hong Kong’un, uluslararası ticaret ve turizm merkezi olması rolünden ötürü burada emlak fiyatlarının yüksek seyrettiği, mağazaların, otellerin ve Macau gazinolarının canlılığını koruduğu ifade edildi



Hong Kong’un en zengin 40 kişisinin toplam serveti 163 milyar doları buldu. Forbes dergisinin internet sitesinde yer alan habere göre, Çin’in büyüyen ekonomisinin yatırımlarını desteklemesi nedeniyle Hong Kong’un en zengin 40 kişisinin önceki yıl 135 milyar dolar olan toplam serveti geçen yıl 163 milyar dolara çıktı. 2008 yılında bu 40 kişinin toplam serveti 178 milyar dolardı.

Çin’in en zengin 40 kişisinin toplam servetinin ise 137 milyar dolar olduğu belirtilen haberde, 7 milyonluk nüfusuyla ana kara Çin’deki başkent Pekin, Şanghay ve Guangzhou gibi kentlerden çok daha küçük olan Hong Kong’un, uluslararası ticaret ve turizm merkezi olması rolünden ötürü burada emlak fiyatlarının yüksek seyrettiği, mağazaların, otellerin ve Macau gazinolarının canlılığını koruduğu ifade edildi.

Hong Kong’un en zengin kişisi önceki yıl 21,3 milyar dolar olan servetini 24 milyar dolara çıkaran Cheung Kong Holdings ve Hutchison Whampoa şirketini kontrol eden 82 yaşındaki Li Ka-shing oldu. Li Ka-shing’in serveti, anakara Çin’in en zengini Wahaha’s Zong Qinghou’nun servetini neredeyse üçe katlıyor. Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük gayrimenkul geliştirme şirketi Sun Hung Kai Properties’in sahipleri Thomas Kwok ve Raymond Kwok ailesi, önceki yıl 17 milyar dolar olan servetini geçen yıl 20 milyar dolara çıkararak ikinciliğe yerleşti. Henderson Land Development şirketinin başkanı Lee Shau-kee, 19,5 milyar dolarlık servetiyle üçüncü, New World Development şirketinin sahibi Cheng Yu-tung da 9 milyar dolarla dördüncü sırada yer aldı.  Forbes’in Hong Kong’un en zengin 40 kişisi listesinde yer alanların üçte birden fazlası servetini gayrimenkul piyasasındaki çalışmalarından yaptı.  Hong Kong’da konut fiyatları geçen yıl rekor seviyede düşük tutsat faiz oranları ve Çin’den emlak satın almak isteyenlerin buraya akın etmesi sonucu yüzde 20 arttı.  Çin ekonomisi geçen yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 9,6 büyümüştü.
AA


Geri Dön