29 / 03 / 2024

HSBC: `En düşük faiz' yarışına girmiyoruz!

HSBC: `En düşük faiz' yarışına girmiyoruz!

Son bir haftadır konut kredilerine yoğunlaşan faiz yarışına katılmayan HSBC, tavrını da koydu



Bireysel Pazarlama Grup Başkanı Mehmet Sindel, `konut kredilerinde sadece faize bakmanın `göstermelik' olduğunu savunurken, tüketiciye `aylık tutara bak' uyarısı yaptı.

Oyun oynamıyoruz

Sindel, bu konuda şu değerlendirmeyi yaptı: "Konut kredisinde en önemli unsur aylılk taksit tutarı. En çok tercih edilen vade 7-8 yıl. Kısa vadede birtakım enteresan rakamlar anlamlı değil. Biz de piyasa şartlarına göre fiyatlarımızı değiştirdik. Pazar dışında iyatlama yapmıyoruz. Ama sadece faiz üzerinden kurulmuş bir stratejimiz izlemiyoruz."

HSBC olarak mortgage'da yüzde 3.73 pazar payına sahip olduklarını anlatan Mehmet Sindel, şu bilgileri verdi: "Kredi kartlarında yüzde 6 pazar payımız var. Tüketici kredilerinin toplamı yüzde 3.3 civarında pazar payımız var. Açıkçası biz şu anda pazar payı oyunu oynamıyoruz. Sağlıklı büyümek istiyoruz. Kârlılığa ve sermayeye daha fazla önem veriyoruz. `En düşük faiz bizde' şeklinde sloganlarla büyümek istemiyoruz.."

Bu arada kriz döneminde kredi kartlarında geri ödenmeme oranının yüzde 2-3 civarında arttığını da hatırlatan Sindel, şu bilgileri verdi: "Bankalar akıllılık etti, erken frene bastı tedbir aldı. Kredi vermede muhafazkarlaştı ki olması gereken de buydu. Ama tabi bu mortgage'a daha az yansır. Çünkü evinizle belaya girmek istemezsiniz. Tüm dünyada ödeme konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Ancak bunlar kırmızı alarm seviyesine gelmiş değil."

Premier'de mil özelliği ilk kez Türkiye'de başladı

HSBC, üst gelir grubuna hitap eden Premier Kart kredi kartında, mil özelliğini ilk kez Türkiye'de ekledi. Toplanan millerin sadece uçuş değil, seyahat, konaklama gibi alanlarda da kullanılabildiği Premier Kart'a ilişkin Mehmet Sindel, şu bilgileri verdi: " Bu kart Advantage karttaki taksit başta olmak üzere tüm özellikleri taşıyor. Premier Kart ücretsiz ancak mil özelliğinin eklenmesiyle yıllık 50 TL bir ücrete tabi olacak. Bugün 65 bin civarında olan Premier müşteri sayısını kısa sürede 100 bine çıkarmayı hedefliyoruz.
Esra Sahici/Hürriyet


Geri Dön