20 / 04 / 2024

Hükümet asgari ücrete üçüncü zam için tarih verdi! 8 bin lira mı oluyor?

Hükümet asgari ücrete üçüncü zam için tarih verdi! 8 bin lira mı oluyor?

Milyonlarca çalışan vatandaşın gözü kulağı aralık ayında karar verilecek olan asgari ücret rakamında. Zaman yaklaştıkça asgari ücret ile ilgili yeni tahminler de gelmeye devam ediyor. Peki asgari ücret 8 bin lira mı olacak? İşte detaylar…



2023 YILINDA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Bakan Vedat Bilgin'in açıklamaları sonrası asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı son derece merak konusu iken ünlü ekonomist ve uzmanlardan da tahminler gelmeye devam ediyor.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun ve ekonomist Tunç Şatıroğlu'nun açıklamaları ise büyük yankı yarattı.

2023 YILI ASGARİ ÜCRETİ 7 BİN 500 LİRA

Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından  karar verilecek olan ve 1 Ocak 2023 gününden itibaren yürürlüğe geçecek yeni asgari ücret için SGK Uzmanı Özgür Erdursun, öenmli paylaşımlarda bulundu.

Erdursun, 1 Ocak 2023’de asgari ücretin 7 bin 500 lira olacağını iddia ederken, en düşük emekli maaşının da 5 bin lira olacağını kaydetti.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 45 ZAM MI GELİYOR?

Tüm bunların yanında  Ankara  kulislerinden vermiş olduğu haberle ile bilinen Engin Pınarbaşlı, yeni asgari ücret rakamı ile ilgili tahminini paylaştı. AK Parti'nin çalışmaları başlattığını ifade eden Pınarbaşlı, asgari ücretin % 45 artış ile 8 bin TL liraya yükseltileceğini iddia etti.

 Hükümet asgari ücrete üçüncü zam için tarih verdi! 8 bin lira mı oluyor?

Temiz enerjide istihdam 12,7 milyona ulaştı!

Co-working sektörü her yıl yüzde 21 büyüyor!

Fed kararını verdi!  Bugün ise gözler TCMB ve BoE’de


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön