28 / 03 / 2024

Hürriyet Gazetesi'nden kampanyalı konutlara destek!

Hürriyet Gazetesi'nden kampanyalı konutlara destek!

Gayrimenkul sektöründe başlatılan seferberliğe Hürriyet gazetesinden de destek geldi.



Gayrimenkul sektöründe başlatılan seferberliğe Hürriyet gazetesinden de destek geldi. Hürriyet Reklam Direktörü Zeynep Tandoğan, GYODER’in öncülük ettiği kampanyada yer alan gayrimenkul şirketlerine yüzde 15 ilan indirimi yapacaklarını belirtti. Tandoğan, ayrıca kampanyaların anlatılacağı bir gazete hazırlanıp bu gazetenin birçok televizyon kanalından duyurulacağını söyledi.


GAYRİMENKUL sektörü darbe girişimi sonrası ekonominin çarklarının dönmesi için seferberlik ilan etti. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Oraklığı Derneği (GYODER) elini taşın altına koydu ve tüketiciler için bir ay süre ile uygun ödeme kampanyası hazırladı. Ülke geneline 39 şirketin katılımı ile 86 proje için kampanya başlatıldı. 56 bin ev ve 3 bin 200 ofis bir ay süre ile 120 ay vade, yüzde 20 peşin ve 0.70 faizle satılacak. 1-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak ‘Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye’ kampanyasına katılan projelerin değeri ise 50 milyar TL’yi bulacak. Hürriyet gazetesi de GYODER’in başlattığı kampanyaya destek kararı aldı. Kampanyaların daha geniş kitlelere yayılması, satışların artması ve gayrimenkul sektörüne canlılık kazandırılması hedefleniyor.


Hürriyet’in gayrimenkul sektörüne destek vermek amacıyla başlattığı kampanya hakkında bilgi veren Hürriyet Reklam Direktörü ve Hürriyet İcra Kurulu Üyesi Zeynep Tandoğan, “Gayrimenkul sektörü için biz sadece bir medya değiliz. Aynı zamanda iş ortağıyız. Konut sektöründe darbe girişimi sonrası bir seferberlik başlayınca biz de sürecin içinde olmaya karar verdik. GYODER üyeleri firmalar başlattıkları kampanyaları ilanlarla duyuruyor. Biz üzerinde GYODER damgası olan her ilana yüzde 15 indirim yapacağız. Bir de bu kampanyaların detaylı olarak anlatılacağı bir gazete hazırlıyoruz. Bu gazeteyi de televizyon kampanyası ile duyuracağız. Bunun tüm maliyetini biz üstleneceğiz. Konuttaki fırsatların anlatılacağı özel gazeteyi daha geniş kitlelerin duymasını sağlayacağız. Fırsatlar tüketiyi heyecanlandıracak ve sektörde bir canlılık yaşanacak. Türkiye’de darbeyi aşan güçlü bir demokrasi var ve bundan sonraki adım da güçlü ekonomi” diye konuştu.


HÜRRİYET’TEN DEV PROJELER


HÜRRİYET gayrimenkul sektörünü en iyiyi teşvik etmek ve sektörün sorunlarının çözümüne destek sağlamak amacıyla farklı organizasyonlar gerçekleştiriyor. Gayrimenkul sektöründe en iyileri belirlemek için her yıl Sign of the City Awards yarışması düzenleniyor. Tarafsız ve alanında uzman jürilerin yer aldığı yarışma sektöre heyecan getirirken şirketler için de motivasyon kaynağı oluyor. Öte yandan ‘Gelişen Bölgeler Zirvesi’ toplantıları ile de sektörün gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor. Bu toplantılarla belli bölgeler ele alınıyor ve o bölgede proje geliştiren yatırımcılar ile kamu temsilcileri bir araya getiriliyor. Bölgenin sorunları masaya yatırılarak çözüm yolları aranıyor. Hürriyet yurtiçinde yaptığı bu toplantılara ek olarak yurtdışında da elini taşın altına koyuyor. ‘Why invest in Turkey’ (Neden Türkiye’ye yatırım yapılmalı) konulu panellerle Türkiye’ye gayrimenkul yatırımı yapmanın avantajları ve incelikleri anlatılıyor. Hürriyet eylül ayında Dubai’de gerçekleşecek uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape’de de Türkiye’ye yatırımın avantajlarının anlatılacağı önemli bir organizasyon planlıyor.


KAMPANYALI EVLER ARTACAK


Yaşanan darbe girişimi sonrası siyasi iradenin gerekli adımları attığını belirten GYODER Başkanı Aziz Torun, işadamlarına da önemli görevler düştüğünü ifade etti. Bu amaçla GYODER üyeleri olarak bir aylık özel bir kampanya başlattıklarını söyleyen Aziz Torun, “Yaşanan olumsuzlukların ekonomideki etkisini ortadan kaldırmak için yola çıktık. Sektör olarak güç birliği kararı aldık. 39 şirket 89 proje ile kampanyaya katıldı. Şimdi derneğe üye olmayan itibarlı şirketlerde de talep var. Onlar da kampanyaya katılmak istediklerini söylüyor. 56 bin olarak açıklanan kampanyalı konut sayısı daha da artacak” dedi. Gayrimenkul sektörünün üretimi ve istihdamı azaltmadan yoluna devam ettiğini söyleyen Torun, önümüzdeki günlerde yurtdışında da Türkiye’nin tanıtımı için önemli adımlar atacaklarını ifade etti. Hükümetten KDV ve dolaylı vergiler konusunda destek beklediklerini belirten Torun, “Hükümet gerekli düzenlemeleri yapar ve faiz konusunda bankalar da bizi desteklerse gayrimenkul sektörü ciddi bir ivme kazanılır” diye konuştu.



Hürriyet





Geri Dön