28 / 03 / 2024

Hüseyin Arslan: Bekle-gör değil yatırım zamanı!

Hüseyin Arslan: Bekle-gör değil yatırım zamanı!

YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, “Asıl yatırım ülkenin ihtiyacı olduğu zamanlarda yapılmalı. Bu YDA meselesi değil, bu memleket meselesi” dedi.



Darbe girişiminin ardından, OHAL ilan edilip S&P’nin Türkiye’nin notunu düşürmesinden sonra 200 milyon liralık tahvil ihracına çıkan ve 250 milyon liralık talep alarak piyasalara büyük moral veren YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, “Asıl yatırım ülkenin ihtiyacı olduğu zamanlarda yapılmalı. Bu YDA meselesi değil, bu memleket meselesi” dedi.


YDA Group en uzun vadenin 3 yıl olduğu Türkiye Borçlanma Araçları Piyasası’nda, 4 yıl uzun vadeli, düşük faizli, 200 milyon liralık tahvil ihracına 250 milyon lira talep almıştı.


Daha fazla istihdam


Türkiye’nin dinamiklerinin çok hızlı değiştiğini ve çabuk ayağa kalkan bir ülke olduğunu kaydeden Arslan, “15 Temmuz akşamı İstanbul’daydım. Cumartesi sabahı burada olan bir yabancıya ‘burada darbe teşebbüsü oldu’ desen, kimse inanmaz. Türkiye’nin ‘11 Eylül’ü olmasına rağmen cumartesi hiçbir şey yok. Pazartesi piyasalar açık, her şey normal. Devlet pek çok teşvik paketi açıklıyor. Ve Türkiye’de hiç olmamış bir şey oluyor ve vatandaş ortak tehdide karşı birleşmiş” diye konuştu. 


Bu koşullar altında iş dünyasının da daha fazla kenetlendiğini belirten Arslan, iş insanlarının yatırıma devam etme, devletin ise desteklerle bunu teşvik etmek için elinden gelenin en iyisini yaptığını kaydetti. Arslan, “Tahvil ihracımız moral ihtiyacını karşılamakta çok değerli oldu. Yatırımlarımızda ise ‘bekle-gör’ politikası yerine daha hevesle çalışma zamanı. Taahhüt projeleri, kamu-özel, yap-işlet-devret ve gayrimenkul yatırımları olmak üzere üç ana kolda daha fazla üretim ve daha fazla istihdam diyoruz” dedi.


Ankara’da yeni siteye başlıyor


YDA Group İstanbul Finans Merkezi BDDK Binası, Kayseri Entegre Sağlık Kampusu, Ordu Çevre Yolu, Konya Karatay Entegre Sağlık Kampusu, Manisa Entegre Sağlık Kampusu, Dalaman Havalimanı İç Hatlar Terminal Binası gibi pek çok projeyi üstlendi. Ankara’da inşa ettiği 1855 konutluk Park Avenue projesinde ise birinci etap teslimleri başlıyor. Ayrıca Söğütözü Residences projesinde lansmana hazırlanıyor.


Milliyet


Geri Dön