25 / 04 / 2024

Hüseyin Aslan: Ev sahibi olmak zorlaştı!

Hüseyin Aslan: Ev sahibi olmak zorlaştı!

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, demir fiyatlarındaki artışı ve artışın etkilerini değerlendirdi. Aslan, artışın, girişimcilerin ve halkın belini büktüğünü söyledi.



EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, demir fiyatlarındaki artışı ve artışın etkilerinden bahsetti. 2016 Ocak ayında 1 ton demir 1100 TL iken, 2017 Mayıs'ında bu rakamın yüzde 100 artışla 2 bin TL'nin üzerine çıktığını belirten Aslan, "Ne müteahhit ne ev sahibi olmak isteyen vatandaş ne de kamu projeleri nedeniyle devlet, demir piyasasındaki bu dengesizliğin olumsuz sonuçlarından kaçamıyor. Konut piyasasındaki satışlar olumsuz etkileniyor, dar ve orta gelirli vatandaşa ev sahibi olmak düş oluyor, kamu kurumlan da fiyat artışı nedeniyle projelerinde fark ödemek zorunda kalıyor" diye konuştu.


Konut sahibi olmanın zorlaştığını belirten Arslan, "Yeni yönetmelikte demir maliyetinin kaba maliyetin üçte birine ulaştığını göz önünde bulundurduğumuzda, sektör telafisi zor krize girer, bundan da 300'e yakın yan sektör zarar görür" dedi.



Milliyet Ege


Geri Dön