19 / 04 / 2024

Hüseyin Aslan'dan kentsel dönüşüm konusunda acil aksiyon çağrısı!

Hüseyin Aslan'dan kentsel dönüşüm konusunda acil aksiyon çağrısı!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm konusunda acil aksiyon çağrısı yaptı, “İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı ile kentimiz için yeni bir dönem başlayacak.



Hizmet adamı olarak tanıdığımız Başbakanımızın,  İzmir  acil eylem planının Başbakanlığı sırasında kentsel dönüşüm olmalıdır” dedi.


Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan İzmir’de Bakanlar Kurulu’nun onayladığı 47 bin sağlıksız binanın kentsel dönüşüm ve yenileme kapsamında olduğunu hatırlatarak, “İzmir, kentsel dönüşümde ertelenen umutlarının ve kara talihinin döneceği bir döneme, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı ile girdi. Kent, yenilenme adına Başbakan Yıldırım’dan çok şey bekliyor” dedi.


“Üretim, yatırım ve hizmet adamı” olarak tanınan Başbakan Binali Yıldırım’ın, Türkiye sorunları ve ihtiyaçlarını çok iyi bildiğine inandığını belirten Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan,  şunları söyledi: “Sayın Yıldırım İzmir’i gerek 2014 yerel seçimleri, gerekse 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde karış karış gezdi. İzmir’in ve bölgenin en öncelikli sorunlarını neler olduğunu çok iyi etüt etti, çözümler önerdi. Bu sorunlar arasında kentsel dönüşüm de olduğunu defalarca vurgulamıştı. Bu vurgu, bu kentin planlı ve yenilenen geleceğinin umududur.”


Hüseyin Aslan, Başbakan Yıldırım’ın yakından takip ettiği projelerinin yanı sıra İzmir’in kangren haline dönüşen kentsel dönüşüm sorununa teknik olarak da hakim olduğunu anlattı, “İzmir’de ada ve parsel bazında başlatılamadığı için, bir türlü çözüm rotasına oturamayan kentsel dönüşüm açmazının çözümü, soruna hakim ve İzmir’in seçtiği bir Başbakan ile mümkün olacaktır. İzmir açısından bu dönemin çok iyi değerlendirilmesi ve kent adına acil bir şekilde dönüşüm adımı atılması gerekiyor” diye konuştu.


155 BİN KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR


Hüseyin Aslan,  6306 sayılı kanun kapsamında Çevre Şehircilik Bakanlığı sorumluluğunda 920 hektar, 5993 sayılı kanun kapsamında ise Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda 305 hektar alanın, kentsel dönüşüme hemen başlanabilecek bir yasal statüde olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: “Merkezi ve yerel yönetim, bu süreci siyaseten bir tahterevalli yarışı değil, İzmir adına bir hizmet yarışı gördüğü sürece, kentsel dönüşüme hemen başlanabilmesi için hiçbir engel kalmaz. El birliğiyle bu kentin adına yakışır bir sağlıklı ve planlı gelecek kurmak için güç birliği, hükümetimizin İzmirli Başbakanı’nın kent adına (acil eylem planlarından en önceliklisi) olmalıdır.”


Kentsel dönüşümün yapılacağı mahallelerde vatandaşla barışık bir şekilde dönüşümün gerekliliğinin anlatılmasının önemine değinen Aslan, sözlerini şöyle tamamladı: “İzmir’de kaynağa ihtiyaç olmadan yapılacak kentsel dönüşüm ile dönüşüm zaten kendi kaynağını yaratacaktır. En riskli deprem bölgeleri arasında yer alan İzmir’de depremin şakası yok. Uzmanlar, şiddetli bir deprem beklentisini, İzmir açısından gündeme getiriyorlar. O halde bizim gündemimiz de İzmir’de sorunsuz bir kentsel dönüşüm olmalıdır. Kentsel dönüşüm, bir insanlık projesidir. İzmir’de bugüne kadar ada ve parsel bazında gecekondu bölgelerindeki yapı yerine, merkezdeki 8-10 katlı binaların rant yaratma adına yenilenmesinden başka sonuç doğurmamıştır. Bu çok üzücü ve düşündürücüdür. Bu belirsizlik ve tıkanıklığın aşılmasında, çok sayıda kentin mimarı ve kar amacı gütmeyen bir marka Ege-Koop’un başkanı olarak,  Sayın Binali Yıldırım’ın görev tevdii etmesi durumunda, bundan kaçmayacağımızın bilinmesini isteriz. 


 

Yenigün



Haber Milliyet Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


 Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm konusunda acil harekete geçilmesi çağrısı yaparak, "İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı ile kentimiz için yeni bir dönem başlayacak. Hizmet adamı olarak tanıdığımız Başbakanımızın, İzmir acil eylem planının Başbakanlığı sırasında kentsel dönüşüm olmalıdır" dedi. 


Aslan, İzmir'de Bakanlar Kurulu'nun onayladığı 47 bin sağlıksız binanın kentsel dönüşüm ve yenileme kapsamında olduğunu belirterek, "İzmir, kentsel dönüşümde ertelenen umutlarının ve kara talihinin döneceği bir döneme, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı ile girdi. Kent, yenilenme adına Yıldırım'dan çok şey bekliyor" dedi. 


İzmir'i tanıyor 

Yıldırım'ın, İzmir'i 2014 yerel seçimleri, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde karış karış gezdiğini hatırlatan Aslan, "Kentin ve bölgenin öncelikli sorunlarını çok iyi etüt etti, çözümler önerdi. Bunlar arasında kentsel dönüşümün de olduğunu defalarca vurgulamıştı. Bu vurgu, kentin planlı ve yenilenen geleceğinin umududur" dedi.


Milliyet Ege


Geri Dön