20 / 04 / 2024

Hüseyin Ekşi kimdir?

Hüseyin Ekşi kimdir?

Beylikdüzü’nde New Residence projesini hayata geçiren Mintek Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ekşi kimdir? Hüseyin Ekşi, Mintek Yapı ile hangi projeleri hayata geçirdi? İşte yanıtı...



Hüseyin Ekşi kimdir?

2005 yılında kurduğu Mintek Yapı ile sektöre giren Hüseyin Ekşi,  Mintek Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Mintek Yapı, Beylikdüzü’nde New Residence projesini hayata geçiriyor.


Yeni rota olarak Ümraniye Şerifali’yi belirleyen Hüseyin Ekşi, bu lokasyonu, projelendirilen finans merkezine yakınlığı nedeniyle tercih ettiklerini kaydetti.


‘New’ markasıyla 1 Şubat 2011’de Beylikdüzü’nde temelini atmaya başladığı 453 konutluk Newresidence projesinde yer alan konutların yüzde 65’ini satan Mintek Yapı, şimdi biri yine Beylikdüzü’nde, diğeri Ümraniye Şerifali’de iki yeni proje için çalışmalara başladı.


Beylikdüzü’nde 30 milyon TL yatırım değerine sahip Newresidence projesini Ekim 2012’de anahtarlarını teslim etmek istediklerini belirten Mintek Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ekşi,  Beylikdüzü ve Ümraniye’de yer alacak iki yeni proje için de düğmeye basacaklarını kaydetti.


6 milyon TL’lik yatırım


Yeni projeler hakkında bilgi veren Ekşi, projenin lokasyonu olarak Ümraniye Şerifali olarak belirlemelerindeki en önemli nedeni, Ataşehir’deki finans merkezine yakın olmasını gösterdi. Tamamı 1+1’lerden oluşan yeni projenin temelini eylül ayında atacaklarını söyleyen Ekşi, “İki yıllık bir süre içinde tamamlanması planlanan 100 konutluk rezidans projesi, finans merkezinde görev yapan yeni evli, yalnız yaşayan ve beyaz yakalı kesime hitap edecek. Bölgede bu tür bir yapılanmaya ihtiyaç hissettiğimiz için projeye başladık. 6 milyon TL yatırım değerindeki projede ilk etapta avantajlı bir fiyat politikası uygulayacağız” diye konuştu.


Beylikdüzü’ndeki yeni proje için de fizibilite çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Ekşi, burada geniş çapta bir proje geliştirmek için çalıştıklarını belirtti.


‘HER BÜTÇEYE HİTAP ETTİK’


Beylikdüzü’ndeki yapımına devam ettikleri proje hakkında bilgi veren Hüseyin Ekşi, yaşam kalitesini yüksekte tutmak için özel bir tasarım geliştirdiklerini söyledi. Projedeki yeşil ve sosyal alanları oldukça ayrıntılı bir şekilde işlediklerini kaydeden Ekşi, projenin ulaşım açısından sağladığı avantajları ise, “Toplu taşıma araçları ve planlanan metrobüs durağına 950 metre mesafede yer alıyoruz. Yine planlanan metro istasyonuna 800 metrede ve Atatürk Havalimanı’na 20 dakika uzaklıkta” diye konuştu.


Projeyi her bütçeye hitap edecek şekilde geliştirdiklerini vurgulayan Ekşi, 37 ila 145 metrekare arasında değişen konutların fiyatlarının ise 58 bin TL ila 253 bin TL aralığında olduğunu kaydetti. (Milliyet Gazetesi, Nisan 2011)



Geri Dön