19 / 04 / 2024

Hüseyin Mumcuoğlu: Çeşme'deki konut oranı yüzde 50 artacak

Hüseyin Mumcuoğlu: Çeşme'deki konut oranı yüzde 50 artacak

Serdar Değirmenci, bazı basın organlarında Çeşme Çevre Düzeni Revizyon Planı'nın Meclis tarafından geciktirildiği yönünde yer alan haberlerin, eksik ve yanlış bilgilendirmeden kaynaklandığını söyledi



Değirmenci, İl Genel Meclisi Bayındırlık ve İmar Komisyonu Hüseyin Mumcuoğlu ile düzenlediği basın toplantısında, ÇDP'nin Çeşme Belediyesi tarafından Haziran 2006'da Valiliğe sunulduğunu, İl Özel İdaresinden Meclise 1 Haziran 2009 tarihinde gönderildiğini, kendisinin de Meclis Başkanı olarak inisiyatif kullanıp konuyu aynı gün Meclis gündemine dahil ettiğini bildirdi. Meclisin aynı gün ÇDP'yi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale ettiğini, inceleme ve çalışmanın sürdüğünü ifade eden Değirmenci, kendi dönem başkanlığı sırasında herhangi bir gecikmenin söz konusu olmadığını belirterek, "Benim dönemim için konuşuyorum, evrak beklememiştir, bir soru yöneltilecekse, o dönemde sorumlu mevkide olanlara yöneltilebilir. Bunların muhatabı, bazı yerlerde iddia edildiği gibi ben ya da komisyon başkanı değildir. 2.5 yıl gündeme alınmamış konuyu, meclisin ilk gününde gündeme getirdik, süreç devam ediyor. İddialar eksik ve yanlış bilgilendirmeden kaynaklanıyor" dedi.

Çeşme'nin "İzmir'in ve Türkiye'nin gözbebeği" olduğunu ifade eden Değirmenci, ÇDP'nin geniş kapsamından ötürü detaylı inceleme gerektirdiğini, normalde temmuz ayında Meclisin tatil yapmasına karşın, bu yıl Komisyon üyelerinin aralıksız çalıştığını söyledi. Değirmenci, şunları kaydetti: "İnce eleyip sık dokumak zorundayız. Meclisin önüne gelince, incelenmeden hemen onay verilecek diye bir şey yok. İncelememek çok ciddiyetsiz bir tavır olurdu, ileride itirazlara, İdare Mahkemelerinin durdurma kararlarına neden olabilirdi, titiz çalışmak zorundayız." Çeşme Belediyesi yetkilileri ve Komisyon arasında Haziran ayından bu yana birçok toplantı yapıldığının, ÇDP'nin 3 kez değiştiği bilgisini veren Değirmenci, ÇDP'nin son haliyle 2 gün önce ellerine ulaştığını, hemen değerlendirmeye başladıklarını, eksikliklerin bu ay içinde tamamlanacağını ve Meclisin Eylül
toplantılarında ÇDP'nin onayının gündeme geleceğini de belirtti.

MUMCUOĞLU
Mumcuoğlu da toplantıda 8 Haziranda başladıkları çalışmaların seyri hakkında detaylı bir sunum yaptı. İl Genel Meclisinin tarihinde ilk kez bu kadar kapsamlı bir revizyon planı değerlendirdiğini, Çeşme Belediyesinin 7 bin hektarlık alanı ilgilendiren bir revizyon talebiyle geldiğini ifade eden Mumcuoğlu, "Çok büyük rantın söz konusu olduğu, çok geniş çaplı bir plandan söz ediyoruz, bilime ve tekniğe uygun inceleme yapıyoruz, planın ilk haliyle geçmesi, yanlış onaylanması anlamına gelecekti" diye konuştu. ÇDP'nin son halinin Çeşme'de konut alanının yüzde 50 oranında büyümesi anlamına geleceğine de işaret eden Mumcuoğlu, bir gazetecinin "Komisyon olarak bazı baskılara maruz kalıyor musunuz?" sorusuna, "Rant çok büyük, birtakım baskılar oluyor, bazı talepler, baskılar alıyoruz, psikolojik baskı söz konusu, ancak yaptığımız işin son derece bilincindeyiz. Bilime ve tekniğe göre karar verilecek" dedi.

YEŞİL ALANLAR AZALIYOR
Mumcuoğlu'nun verdiği bilgilere göre, komisyon tarafından incelenen ÇDP'de Çeşme'de tarım alanı ve yeşil alanlarda azalma görülürken, ikinci konut olarak değerlendirilecek tercihli konut alanlarında büyük artış öngörülüyor. ÇDP'de kentsel ve bölgesel yeşil alanlarda 23 hektar, ağaçlandırılacak alanda 16.4 hektar, makilik ve fundalık alanlarda 65.5 hektar, tarım alanlarında 83 hektar azalma öngörülürken, 250 hektarlık alanın konut yapımına açılması planlanıyor.
AA


Geri Dön