26 / 04 / 2024

Hüseyin Şahin'den Bursa Yenişehir'e yatırım müjdeleri!

Hüseyin Şahin'den Bursa Yenişehir'e yatırım müjdeleri!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan Nihat Bıçak bugünkü yazısında Bursa Milletvekili aynı zamanda TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekilliği görevinde bulunan Hüseyin Şahin ile TBMM'deki ziyaretini anlattı. İşte o yazı...



AK Parti Bursa Milletvekili aynı zamanda TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekilliği görevinde bulunan Hüseyin Şahin ile geçtiğimiz günlerde TBMM'de bir araya geldim. Hüseyin Şahin in Yenişehir'e yakın ilgi gösterdiğini bilmeyen yoktur. Ben de bunu bilen biri olarak tabiri caizse Şahin'i biraz sıkıştırdım. Sağ olsun Şahin de tüm içtenliği ile cevaplar verdi Hüseyin Şahin, Yenişehir ile ilgili talepleri, titizlikle değerlendirdiğini ve gerekli yerlere ulaştırdığını söyledi. 


ENGELLER KALKTI 


Yenişehir'in çok yakın zamanda büyüyeceğini beklediğini söyleyen Şahin Yenişehir için en can alıcı noktaya da temas ederek, Otomotiv Test Merkezi'nin önündeki engellerin kalktığını ve Otomotiv Test Merkezi'nde yıl sonuna kadar temel atmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye, Bursa ve özelliklere de Yenişehir açısından çok önemli bir müjdeydi bu. 


TOKİ BAŞKANIYLA GÖRÜŞTÜ 


Yenişehirli vatandaşların sık sık dile getirdiği ve bizim de ilettiğimiz  TOKİ  evlerini hakkında da açıklamalar yapan Hüseyin Şahin, 3'üncü etabın yapılması için Yenişehir Belediyesi'nden talep gelmesini beklediklerini ifade etti. Konuyu TOKİ Başkanı ile görüştüğünü belirten Milletvekili Hüseyin Şahin, talep gelmesi halinde özellikle dar gelirlilerin beklediği TOKİ evleri için hiçbir engel kalmayacağını vurguladı. 


STAT SÖZÜ ALDI 


Yenişehirli gençlerin spora ne kadar düşkün olduğunu bildiğini belirten Şahin, Yenişehir'e yeni bir stadyum kazandırmak için Gençlik ve Spor Bakanı Akit Çağatay Kılıç ile görüştüğünü ve bakandan Yenişehir'e yeni bir stat sözü aldığını söyledi. Yenişehir'de Yolören, Çeltikçi, Söylemiş, Karasıl ve bölgedeki mahallelerin stada ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Şahin, arsa tahsisi yapılır yapılmaz 800 kişilik stadyum müjdeni de tarafıma iletti. 


HASTANENİN TEMELİ ATILACAK 


Yenişehir kamuoyunun en büyük beklentilerinden bin de. yeni yapılacak Devlet Hastanesi. Aşırı yoğunluk nedeniyle artık ihtivaca cevap veremeyen Yenişehir Devlet Hastanesi'nin yerine yenisinin yapılmasını bekleyen Yenişehirlilere bu konuda da müjde veren Milletvekili Hüseyin Şahin, projede değişikliğe gidildiğini ve temelin birkaç ay içinde atılacağını kaydetti. Yenişehir yatırımlarını yakından takip eden ve Yenişehirlilerin yüreklerine su seriden Milletvekili Hüseyin Şahin'e verdiği müjdeler için teşekkür ediyor, yeni müjdelerin beklentisi içinde olduğumuzu da ifade etmek istiyorum.''


BEKLENTİLERE KARŞILIK VEREMİYOR! 


Yerel seçimlerin ardından 2 yıl geçti. 3'üncü yılın içindeyiz. Yaz bittiğinde ise neredeyse 4 üncü yıla girmiş olacağız. Yani bu bir anlamda yerel seçimin kapımızı çalacağını gösteriyor. 2'inci yılını bitiren ve 3'üncü yılının içinde olan Yenişehir Belediye Başkanı'nın geçen süresini değerlendirdiğimizde, beklentilerin çok altında kaklığını net olarak görebiliyoruz. 


Birçok seçim vaadi vererek seçilen ve başkanlık koltuğuna oturan Belediye Başkanı Süleyman Çelik, bırakın yeni bir hizmet yapmayı, Bülent Hamdi Cingil döneminden kalan yatırımları bile maalesef bitiremedi. 


Her ortamda söz verdiği, Hal Projesi, Kent Meydanı, Kapalı Pazar Yeri ve Düğün Salonu gibi projeleri rafa kaldıran Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, vatandaşlardan da büyük tepki almaya başladı. 

Yapılan bir ankette, seçimlerde kendisine verilen desteği de tükettiği görülen Süleyman Çelik'ın, kalan süre zarfında nasıl toparlanacağı da merak konusu Yenişehir halkı, görev süresi boyunca neredeyse Çivi bile çakmayan' Süleyman Çelik'ten umudu kesmiş durumda! 


Yenişehirli vatandaşları sonuna kadar haklı buluyorum Çünkü Süleyman Çelik, önceki donem Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil'in başladığı Kültür Sitesi'ni dahi bitiremedi. 


Yenişehir Belediye Başkanı'na tepki giderek büyüyor. Bu tepkiler gün geçtikçe daha çok artacağını da tahmin ediyorum. Çok önemli bir süreçten geçen Yenişehir'in bu kadar boş bırakılmasına bir Yenişehirli olarak üzüntüyle bakıyorum. 


Çelik'in bir an önce silkelenip Yenişehirlilerin beklentilerine cevap vermesini temenni ediyorum Yenişehirli vatandaşlar da AK Parti Genel Merkezi uin Belediye Başkanı ve hizmetlerini değerlendiren bir anket yapmasını böylelikle tepkilerinde ne kadar haklı olduklanmn görüleceğini ifade ettiler. 




Nihat BIÇAK/Hürriyet Bursa


Geri Dön