19 / 04 / 2024

Hüseyin Sözlü: Adana'nın ulaşımını hafif raylı sistemle tamamlayacağız!

Hüseyin Sözlü: Adana'nın ulaşımını hafif raylı sistemle tamamlayacağız!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, eksik kalan metroyu bütün Adana'ya hitap edecek şekilde hafif raylı sistem ile tamamlayacaklarını bildirdi.



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Adana  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Sözlü, CNN Türk Televizyonunun sabah haber kuşağında yayınlanan "Güne Merhaba" adlı haber programına canlı yayınla bağlandı. Duygu Araz'ın sorularını cevaplayan Sözlü, Adana ekonomisinin dünkü ve bugünkü durumu, kentleşme, konut projeleri ve ulaşım konularında görüşlerini açıkladı. 


ADANA NEREDEN NEREYE 

Sözlü, Cumhuriyetin kuruluş yıllarından sonra Adana'nın ülke ekonomisi için lokomotif bir şehir haline geldiğini, ancak özellikle son 12 yılda çok gerilediğini ve iller arasında 16. sıraya düşürüldüğünü söyledi. Bunda, kapatılan ve özelleştirme adı altında satılan sanayi tesislerinin payı olduğuna da vurgu yapan Sözlü, ayrıca kamu yatırımlarında daha önce 3. sırada yer alan Adana'nın 36. sıraya kadar gerilemesinde siyasi iktidarın sorumlu olduğuna dikkat çekti. 


CEYHAN İŞÇİ TRANSFER EDİYOR 

Kendisinin, bütün siyasi baskılara rağmen Ceyhan'da 15 yıllık belediye başkanlığı döneminde yatırımcıların önünü açtığını, onların işlerini kolaylaştırdıklarını anlatan MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, Ceyhan'da işsizliğin kalmadığı gibi civar ilçelerden ve köylerden işçi transferleri yapıldığını kaydetti. 


KENDİ İÇİNDE ÇAĞDAŞ ŞEHİR 

Sözlü, Adana'nın kuzeyinin yeni imar alanları ile büyüdüğünü, eski Adana denilen bölgelerin bu nedenle ihmal edildiğini belirterek,"Bizim dönemimizde yeni imar alanları açmayacağız. Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam'da mevcut alanlar içinde imar uygulamaları gerçekleştireceğiz. Bu şekilde Adana'yı kendi içinde çağdaş bir şehir haline getireceğiz" dedi. 


DAHA UCUZ VE DAHA KALİTELİ KONUT 

TOKİ'nin konutlarının pahalı olduğunu söyleyen Sözlü,  TOKİ  uygulamalarından vazgeçileceğini, halka daha ucuz ve kaliteli konut üreteceklerini ifade ederek, "TOKİ isterse kendi konutlarını üretmeye devam edebilir ama bizim konut konseptimiz farklı olacaktır. Biz daha nitelikli konutlar üreteceğiz" diye konuştu. 


"BİR MİLYON ADANALI'YI TAŞIYACAĞIZ" 

Adana'nın ulaşımını hafif raylı sistemle tamamlayacaklarını, şu an metro ile günlük 45 bin kişinin taşındığını söyleyen Sözlü, mevcut metronun eksikliklerini tamamlayacaklarını, yeni açacakları bulvarla hafif raylı sitemin altyapısını gerçekleştireceklerini, Adana'da yaşayan hemen herkese hitap edecek şekilde dairesel bir çözümle kent merkezinde bir milyon Adanalıyı taşıyacaklarını bildirdi. 



Adana Bölge


Geri Dön