19 / 04 / 2024

Hüseyin Sözlü: Adana'yı yeniden dizayn edeceğiz!

Hüseyin Sözlü: Adana'yı yeniden dizayn edeceğiz!

Tüm adaylarını açıklayan Milliyetçi Hareket Partisi' nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü imar planları ile ilgili ' Adana'yı yeniden dizayn edeceğiz ' dedi...



Tüm adaylarını açıklayan Milliyetçi Hareket Partisi'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, Seyhan belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, Yüreğir Belediye Başkan Adayı Yücel Bayram ve Sarıçam Belediye Başkan Adayı Bilal Uludağ, partinin II başkanı Mustafa izgioğlu ile birlikte 5 Ocak yazar kadrosuyla bir araya geldi. Savaş Çokduygulu yönetimindeki yazar kadromuz büyükşehir ve ilçe adaylarına kazanmaları konusunda yapacakları çalışmaları ve projelerini sordu, iyi hazırlandıkları gözlenen adayların yaptığı açıklamalardan ortaya çıkarı ortak görüş ise röportaj başlığımızı oluşturdu. "Adana'yı yeniden dizayn edeceğiz". 

 

Mustafa İzgioğlu: Yerel seçimlerle genel seçimleri aynı tutmamak gerekiyor. Son yapılan seçimler bir kriter değildir. Milliyetçi Hareket Partisi 2009 seçimlerinde Büyükşehir'i kazandı. 2011'de de bugünkü şartlarda başarılı bir sonuç almıştır. Sahada çalışan bir MHP vardır. MHP 11 ilçenin toplamında öndedir, merkezde ise başa baştı. Diğer partilerin adaylarının da açıklanmasından ve kesinlik kazanmasından sonra bir anket daha yapılacaktır. AKP'nin oyları son patlayan olaylara göre yeniden şekillenecektir. Abdullah Bey (Çalışkan) önemli bir şahsiyettir. Hüseyin Sözlü Bey 3 dönem Ceyhan gibi büyük bir ilçede belediye başkanlığını kazanmış bir isimdir. Bilal Uludağ'la 12 yıldır siyasetin içindeyiz ve yan yanayız. Ben inanıyorum ki bu seçimlerde MHP tarihinin en büyük oyunu alacaktır. Biz 15+1'i düşünüyoruz. Bu da hayal değildir ve gerçekleşeceğine yürekten inanıyoruz. 



REVİZYON İMAR PLANI YAPACAĞIZ 


Hüseyin Sözlü: Bu seçim hakkaniyet konularına uyulmuyo.. 8 cüisj menfaat Şekli yanlts- Yeni imar alanlar»'f^gmleme getir.,f ğe"rîlm.z c.Sdi anlamda b.r revizyon ima, planı yapacağız ve hayata geçırecegız. 


RAHT BELEDİYECİLİĞİNE SON VERECEĞİZ Hüseyin Sözlü: Bu seçim sonuçta bir yerel seçimdir. 


MHP'nin ülke açısından bir bakış açısı var. Halkla yaptığımız toplantılarda doğal olarak yerel konularla ilgili projelerimizi açıklıyoruz. Evet Türkiye'de şu anda yolsuzluklar arsızlık noktasında ve olağanüstü yüz kızartıcı olaylar yaşanıyor. Bu olayların olağanlaşması Türkiye'nin geleceği için bir hayli kaygı vericidir. Ancak bu seçim bir referandum sayılmaz. İmar meselesine gelince Adana'nın en büyük sorunudur imar konusu. İmar problemlerinde hakkaniyet konularına uyulmuyor. Örneğin şehrin büyüme şekli yanlış. Yeni imar alanları rant belediyeciliği, menfaat şebekelerinin çıkar sağlaması gibi konuları gündeme getiriyor. Biz göreve gelir gelmez ciddi anlamda bir revizyon imar planı yapacağız ve hayata geçireceğiz. 


YÜCEL BAYRAM: Yüreğir'deki çalışmalarımız hızla sürüyor. Projelerimizi içeren kitapçığımızı yaklaşık 122 bin haneye ulaştırdık. Hayalim Yüreğir'in çehresini değiştirmek.

Bunun için de Yüreğir'e yatırımcı çekmek. Yüreğirliye sözüm var. Belediye başkanını görememe özlemine son vereceğim. 5 ay süre istedim kendilerinden. 5 ay sonra her mahalleyi haftada bir gezeceğim. Çünkü Yüreğir'de siyasetçiye güven kalmamış. Bu güveni inşa etmem lazım. Vatandaşa Yüreğir Kart vereceğiz. 

Bu kartla içki ve sigara dışında alışveriş yapabilecek. 105 mahalle var Yüreğir'de. 

Bunların 36'sına kapalı semt pazarları kuracağız. 24 saat güvenliği olan park sözümüzü yerine getireceğiz. Ama hepsinden önemlisi asıl amacımız Yüreğir'e yatırımcıyı getirebilmek. Aksi takdirde Yüreğir'in derdi imar çarpıklığıyla sürer gider. Yatırımcıyı getirip, onayladığı projelerle, rant beklentisi olmadan yatırımcıyla satıcıyı bir araya getireceğiz. Taziye evleri kuracağız ve ilk gün yemeğini biz vereceğiz. 


ALİ UĞUR AKBAŞ: Biz kentsel dönüşümle gerçek anlamda ilgileneceğiz. Gerçek anlamda derken vatandaşın hakkını koruyarak, hakkını ziyan etmeyerek, gönül rızasını alarak ve el sıkışarak gerçekleştireceğimizi kastediyorum. Belediye Evleri, Kurttepe ve 100'üncü Yıl'da kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz. Bunu gerçekleştirmemiz bizzat uygulamayla olacak. Şimdiki belediye başkanı gibi henüz gerçekleşmemiş projelerin resimleri önünde poz verip önümüzdeki döneme yönelik bir reklam girişiminde bulunmayacağız. Bu reklamların altı boş çünkü. İnsanların yüzde 50'sinin imzalarını almak zorundasınız. 

Mevcut başkanın reklama harcadığı para 1 trilyonun üzerinde. Belediyenin mevcut arazisini satması ayrı bir konu. Giderayak kentsel dönüşüm konusunu açtı. 

Daha önce bu konu neden ortada yoktu? 


BİLAL ULUDAĞ: En az tanınan belediye başkan adayıyım. 

1994'ten beri serbest avukatlık yapıyorum. Sarıçam denilince Buruk Mezarlığı ve çöplük akla geliyor. Büyükşehir belediye Başkanıyla birlikte Buruk Mezarlığı'na kadar hafif raylı sistem getireceğiz. 

Ve sistemin Organize Sanayi Bölgesi'ne bağlanmasına çalışacağız. İşsizlik sorunu bir başka önemli sorun Sarıçam için. Biz göreve geldiğimizde helalinden para kazanan hiç kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız. Her evden işsiz olan bir kişiyi işe alacağız. 

İmar meselesi kentimizin en önemli meselelerinden biri. Bu durumda İmar Revizyon Planı olmazsa olmaz. Kentsel dönüşümü vatandaşın hakkını gasp etmeden yapacağız ve kenti yeniden dizayn edeceğiz. Çağdaş ve sosyal donatı alanları kuracağız. STK'larla, odalarla, kent dinamikleriyle ve medyayla birlikte çalışacağız. Doğru işlere itiraz edecek cesareti kimse kendinde bulamaz. Bu nedenle meclis son derece önemli. Ceyhan'da yaptığım meclis toplantılarını burada da yapacağım. Meslek odalarıyla belediye başkanları bir araya gelecek. Seyhan'ı, Çukurova'yı kimseye bırakmayacağız ama Büyükşehir de çiftlik değil. Kentimize, milletimize, ülkemize duyduğumuz sorumlulukla çalışacağız. Trafik problemi bir başka problem. Bu sorun sadece altgeçit-üstgeçit yapmakla çözümlenemez. Yeni yollar yeni arteller gerekli. 

Bunların hepsini de göreve geldiğimizde yapacağız. 


ABDULLAH ÇALIŞKAN: Çiçeği burnunda bir adayım ama çiçeği burnunda olmayan bir siyasetçiyim. Felsefemiz temiz siyaset, kaliteli siyaset. Bu ilkeyi yönetim tarzı haline getireceğiz. 

Temiz, ilkeli, şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz. Bunun için halka dayalı bir siyaset yapacağız. Biz buna AÇIK KAPIÇAT KAPI modeli diyoruz. Kapılarımız da gönüllerimiz de açık olacak. Gençlik merkezi kuracağız. 



Geri Dön