18 / 04 / 2024

İBB Bakırköy'de yeni trafik düzenlemesi yapıyor!

İBB Bakırköy'de yeni trafik düzenlemesi yapıyor!

İBB çalışmaları ile Yeşilköy Halkalı Caddesi ve Kırserdarı Caddesi geçici olarak tek yön olacak...



 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bakırköy Florya Şenlikköy Mahallesi'de yapılan çalışmalar neticesinde Yeşilköy Halkalı Caddesi ve Kırserdarı Caddesi deneme amaçlı olarak tek yön oluyor.


Yeşilköy Halkalı Caddesi; Florya Tren İstasyonu yanında bulunan Florya Caddesi altgeçitten itibaren Yeşilköy yönünde Yeşilköy Demiryolu Altgeçidine kadar (Köse Raif Paşa Sokak), Kırserdarı Caddesi ise Yeşilköy Caddesinden itibaren Florya Tren İstasyonunun yanında bulunan Florya Caddesi altgeçidine kadar, bu yönde Tekyön olarak düzenleniyor.


 Tekyön uygulamasına 13 Mayıs 2013-Pazartesi günü deneme amaçlı olarak başlanıyor.


 İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Florya Sosyal Tesisleri, Halk Pazarı, İstanbul Akvaryum, Alışveriş Merkezi ve Restoranların bulunduğu Yeşilköy Halkalı Caddesi ve tren yolunun altında bulunan iki altgeçitte yaşanan trafik yoğunluğuna çözüm için sözkonusu kavşaklarda araç sayımları yaptı.

Yeşilköy Halkalı Caddesi; Florya Tren İstasyonu yanında bulunan Florya Caddesi altgeçidinin İki tarafında ve Florya Demiryolu Altgeçidinin iki tarafında, dört kavşakta araç sayımları yapıldı.

 Mevcut kavşakların kapasitesini belirlemek için hafta sonu saat 13:00 ile 18:00 arası kamera vasıtasıyla sayım yapılarak trafik hacim değerleri elde edilerek, kavşakların mevcut durumu analiz edildi.

Yol ağındaki ortalama gecikme miktarları, ortalama durma sayısı, ortalama hız, toplam gecikme ve toplam seyahat gibi parametreler irdelenerek, kavşağa dair problemler ortaya konuldu. 

Ayrıca 2 ve 3 boyutlu simülasyon programları yardımıyla kavşak noktaları ve arterler üzerindeki problemler tespit edildi.

Bu analiz sonuçlarına göre Alternatif Proje hazırlandı.


Buna göre;


Yeşilköy Halkalı Caddesi; Florya Tren İstasyonu yanında bulunan Florya Caddesi altgeçitten itibaren Yeşilköy yönünde Yeşilköy Demiryolu Altgeçidine kadar (Köse Raif Paşa Sokak) Tekyön,

Kırserdarı Caddesi ise Yeşilköy Caddesinden itibaren Florya Tren İstasyonunun yanında bulunan Florya Caddesi altgeçidine kadar, bu yönde Tekyön olarak düzenleniyor.

Tekyön uygulamasına 13 Mayıs 2013-Pazartesi günü deneme amaçlı olarak başlanacak.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön