29 / 03 / 2024

İBB Hyatt Regency oteli ve arazisini satışa çıkardı

İBB Hyatt Regency oteli ve arazisini satışa çıkardı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kullanım hakkı 2031 yılına kadar Doğuş Holding'e ait olan Hyatt Regency otelini ve arsasını satışa çıkardı



Resmi Gazete'de yayımlanan satış ilanına göre 14 bin 793 metrekarelik arsa ve üzerindeki 360 odalı otel binası, 150 milyon lira muhammen bedel üzerinden kapalı teklif alma yöntemiyle satılacak.
Hyatt International tarafından işletilen otel üzerinde, Doğuş Holding'e bağlı Göktrans Turizm'in 2031 yılına kadar intifa (kullanım) hakkı bulunuyor. Buna karşılık İstanbul Büyükşehir Belediyesi, her yıl otel cirosundan yüzde 13 oranında pay alıyor.

Satışın gerçekleşmesi halinde, intifa hakkı 10 Ocak 2031 yılına kadar Göktrans Turizm'de kalmaya devam edecek. Süre sonunda otel bedelsiz olarak yeni alıcısına devredilecek. Buna karşın belediyenin ciro üzerinden aldığı yüzde 13'lük pay ise arsa ve otelin yeni sahibine ödenecek. 
İhaleye katılanlardan 4.5 milyon lira geçici teminat, 15 milyon lira iştirak teminatı istenecek. İhale 25 Kasım günü saat 12.00'de, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen Salonu'nda yapılacak.

Swissotel de var
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gelir kaynaklarını artırmak amacıyla elindeki değerli gayrimenkulleri birer birer satışa çıkarıyor. Belediye bir süre önce işletme hakkı 2025 yılına kadar Fiba Grubu'nda olan Swissotel'in de arsa ve binasını satma kararı almıştı. Belediyenin satış listesinde Boğaziçi İmar Müdürlüğü ve eski Bayrampaşa Cezaevi de yer alıyor.


Doğuş Grubu'nun  8 oteli bulunuyor
-  Park Hyatt İstanbul Maçka Palas
-  Hyatt Regency İstanbul
-  Sheraton Voyager Antalya
-  Maritim Hotel Grand Azur
-  Maritim Hotel Club Alantur
-  Paradise Side Beach Hotel
-  Aldiana Side
-  Marmaris Select Maris Oteli
Milliyet

İBB Hyatt Regency Oteli'ni satışa çıkardı!


Geri Dön