25 / 04 / 2024

İBB, İETT'nin akbillere zam talebinin reddedilmesine tepki gösterdi

İBB, İETT'nin akbillere zam talebinin reddedilmesine tepki gösterdi

İstanbul’da İBB’nin toplu ulaşıma yüzde 50 zam talebi, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Konuyla ilgili açıklama yapan İBB Sözcüsü Ongun, Türkiye’deki tüm büyükşehirlerde zam kararı çıktığına dikkati çekerek, İBB’yi ve İETT’yi batırmak için talebin reddedildiğini söyledi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardından Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) mart ayı toplantısında zam talep etti. Toplu taşıma ücretlerine yüzde 50, servis ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapılması talep edildi. Fakat teklif Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi üyeleri tarafından reddedildi.  

‘AMAÇ İBB VE İETT'Yİ BATIRMAK’

İBB’nin zam talebinin reddedilmesinin ardından konuşan Sözcü Murat Ongun, Türkiye’de tüm büyükşehirlerde ulaşıma zam yapıldığına işaret ederek, amacın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri’ni (İETT) batırmak olduğunu açıkladı.

İBB, İETT nin akbillere zam talebinin reddedilmesine tepki gösterdi

Akaryakıta tarihte görülmemiş bir zammın yapıldığını anımsatan Ongun, İBB’nin 10 milyar Türk lirasını sübvanse yaptığını ancak toplu taşımada yolcu ücretinin akaryakıtı bile karşılayamaz hâle geldiğini söyleyerek, Türkiye'nin tüm büyükşehirlerindeki UKOME'lerden zam kararı çıktığını yineledi. İstanbul'da ise engellendiğini anımsatan Ongun, ‘’Tek amaç İBB ve İETT'yi batırmak.” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön