26 / 04 / 2024

İBB, İETT'nin akbillere zam talebinin reddedilmesine tepki gösterdi

İBB, İETT'nin akbillere zam talebinin reddedilmesine tepki gösterdi

İstanbul’da İBB’nin toplu ulaşıma yüzde 50 zam talebi, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Konuyla ilgili açıklama yapan İBB Sözcüsü Ongun, Türkiye’deki tüm büyükşehirlerde zam kararı çıktığına dikkati çekerek, İBB’yi ve İETT’yi batırmak için talebin reddedildiğini söyledi.



TEKLİFİN İÇERİĞİ

İstanbul'da toplu ulaşımda İstanbulkart sayısının yüzde 47’sinin 25 yaş altındaki üniversiteliler dâhil tüm öğrencilerin kullandığı 200 geçişli indirimli kart tarifesinin 78 Türk lirası olarak devam etmesi önerildi. Teklifte, 25-30 yaş arası açık öğretim ve uzaktan eğitim üniversite öğrencileri için 200 geçişin 267 Türk lirası, 30 yaş üstü için 390 Türk lirası olması teklif edildi. 

İBB, İETT nin akbillere zam talebinin reddedilmesine tepki gösterdi

Minibüs, özel halk otobüsü, deniz, dolmuş ve taksici esnafının zor durumda kalmasından dolayı İBB yönetiminden talep ettiği zam da gündeme geldi. İBB yönetimi, servis ücretlerine yüzde 40, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 50 zam yapılmasını teklif etti.

Buna göre taksi açılış ücretinin 7 Türk lirasından 10,50 Türk lirasına, tam biletin 5,48 Türk lirasından 8,22 Türk lirasına, minibüs indi-bindi ücretinin 3,75 Türk lirasından 5,63 Türk lirasına çıkarılması önerildi. 

Ete yüzde 30 zam kapıda! İşte 24 Mart A101, BİM, ŞOK, Carrefour, Migros ve Et ve Süt Kurumu fiyat listesi

Mazot ve benzine zam! Motorinin litre fiyatı 25 TL’ye dayanacak…

İETT'den akbillere zam açıklaması! Beklenen haber sonunda geldi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön