24 / 04 / 2024

İBB ile büfe işletmecileri arasındaki zam tartışmasında taraflar masada!

İBB ile büfe işletmecileri arasındaki zam tartışmasında taraflar masada!

İBB'nin gazete ve ürün satış büfelerine yaptığı yüzde 500 oranındaki zam ile ilgili taraflar uzlaşmak amacıyla masaya oturdu. İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Karasu, görüşmelere ilişkin "Uzlaşmadan yanayım, bekleyip göreceğiz" dedi. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mülkiyetinde olan gazete ve ürün satış büfelerinin yetkisi, İBB Meclisi’nin aldığı kararla İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Ticaret A.Ş.’ye devredildi. Büfe kiraları ortalama yüzde 500 zamlandı. Milliyet'ten Eren Aka'nın haberine göre; büfe sahipleri ve işletmecileri, ‘yenileme’ adı altında kendilerinden 80 ile 300 bin TL arası ödeme istendiğini belirtti. 7 gün içerisinde yeni zamlı sözleşmeyi imzalamayan bayiler için ise 1 Ekim’e kadar ihaleye çıkılacağı açıklandı. Büfe işleten esnaf, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanlış bilgilendirildiğini dile getirerek bu uygulamadan vazgeçilmesi için çağrı yaptı. 

‘Uzlaşmadan yanayım’

Edinilen bilgiye göre İBB yetkilileri ile İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu ve bazı oda yetkilileri önceki gün görüştü. İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, "İBB yetkilileri ile görüştünüz mü?" sorusuna "Evet görüştük, görüşmelerimiz devam ediyor" şeklinde yanıt verdi.

Karasu, "Sizce görüşmeler nasıl sonuçlanacak?" sorusunu ise şu şekilde yanıtladı: 

Yemek pişmeye devam ediyor. Pişmeden acı mı, tatlı mı, tuzlu mu bilemeyiz? Bekleyip göreceğiz. Ayrıca ben bu işin başından beri uzlaşmadan yanayım. Sayın Ekrem İmamoğlu’na güvenimizi hiçbir zaman yitirmedim.

Gazete bayilerinin büfe yenileme isyanı!


Geri Dön