28 / 03 / 2024

İBB Meclisi’nde inşaat kazaları için baretli protesto!

İBB Meclisi’nde inşaat kazaları için baretli protesto!

CHP’li Meclis üyeleri dünkü oturumun ardından toplu halde Validebağ’a gidip protesto yürüyüşüne katılırken, bugün de son günlerde meydana gelen iş kazalarında dikkat çekmek için Meclis Salonu’ndaki sıralarına “Baret” takarak oturdular.



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu ayki oturumu CHP’li meclis üyelerinin ilginç protestolarına sahne oluyor. CHP’li Meclis üyeleri dünkü oturumun ardından toplu halde Validebağ’a gidip protesto yürüyüşüne katılırken, bugün de son günlerde meydana gelen iş kazalarında dikkat çekmek için Meclis Salonu’ndaki sıralarına “Baret” takarak oturdular. Baretlerin üzerindeki siyah noktalar iş kazalarında ölenleri simgeliyordu.


Meclis’te gündem dışı söz alan CHP Sancaktepe ve İBB Meclis Üyesi Servet Baylan’ın başında baret oludğu halde konuşmaya başlamasıyla birlikte beraberinde getirdikleri ve üzerinde siyah noktalı işaretler bulunan baretleri takan CHP’li meclis üyeleri, oturum boyunca ilginç görüntü oluşturdu.


Cumhuriyet Halk Partisi Meclis grubu olarak, “İş cinayetlerini protesto ettiklerini” söyleyen Baylan, “Baretin üzerindeki siyah noktalar kazada ölen arkadaşları temsil ediyor. Önündeki kırmızı yazı ise Soma’da, Mecidiyeköy’de  Ermenek’te ve diğer kazalar da hayatını kaybeden kardeşlerimizin kanlarını temsil ediyor” dedi. Gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen İBB Meclis 1. Başkan vekili Ahmet Selamet, CHP’lilere “Arkadaşlar şu sarı şapkalardan bir tane de bana verseydiniz ya” diye takılmadan edemedi.


Hürriyet


Geri Dön