25 / 04 / 2024

İBB'den çift bilet tarifesi! Hangi hatlarda çift bilet basılıyor? Metro, metrobüs, Marmaray'da fiyat listesi

İBB'den çift bilet tarifesi! Hangi hatlarda çift bilet basılıyor? Metro, metrobüs, Marmaray'da fiyat listesi

İBB toplu taşımada 9 Nisan'dan itibaren çift bilet uygulamasına geçti. Öğrenci akbili başta olmak üzere tam akbil, minibüs, servis ücretleri ve diğer araçlara gelen yüzde 40 zammın ardından şimdi de toplu taşımada çift bilet uygulaması başladı.



İBB'DEN "GECE TARİFESİ HANGİ HATLARDA NİÇİN YAPILIYOR?" AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bazı toplu taşıma araçlarında gece seferlerinde çift bilet tarifesine geçilmesiyle ilgili açıklama yaptı. 

İstanbul'da gece saatlerinde bazı toplu taşıma hatlarında çift bilet tarifesinin uygulandığını belirten vatandaşlar, sosyal medya üzerinden İBB'ye tepkilerini dile getirdi.

"İBB Beyaz Masa" resmi Twitter hesabından bir kullanıcının gece çift bilet tarifesiyle ilgili bir kullanıcının dün sorduğu soru üzerine, "Merhaba, 9 Nisan 2022 cumartesi 00.00'dan itibaren çift bilet uygulaması geçerli olmuştur. İyi geceler dileriz" yanıtını verdi.

İBB de söz konusu tepkiler üzerine yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, İstanbul’da ağustos 2019’da uygulamaya başlanan gece toplu ulaşım hizmetinin, vatandaşlardan ilgi görmeye devam ettiği belirtildi.

UKOME kararıyla belirlenen ücret tarifesinin, metrobüste gündüz fiyatından, metro, otobüs ve vapurlarda ise çift bilet olarak uygulanmaya başlandığı belirtilerek, "İstanbul'da 27 Ağustos 2019'da alınan UKOME kararıyla gece ulaşımı uygulaması başlamıştı. Şehir Hatları'nda ise 6 Şubat 2020'de alınan UKOME kararıyla 2 hatta gece tarifesi uygulaya girmişti." ifadesi kullanıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön