23 / 04 / 2024

İBB'nin yeni başkanı Mevlüt Uysal mı olacak?

İBB'nin yeni başkanı Mevlüt Uysal mı olacak?

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın istifası sonrasında boşalan koltuğa Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın oturacağı konuşuluyor.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kadir Topbaş'ın geçtiğimiz hafta istifa etmesiyle kulislerde yerine kimin geleceği konuşulmaya başladı.


Başbakan Binali Yıldırım, boş kalan başkanlık koltğuna ilçe belediye başkanlarından birinin geleceğini açıkladı. Bu açıklama üzerine kulislerde Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal konuşulmaya başlandı. Başkanlık koltuğu için Mevlüt Uysal dün ‘aday tahminlerinde’ ilk sıradaydı.


Dün İBB personeliyle vedalşamaya giden eski başkan Kadir Topbaş, "Onurumla geldim onurumla ayrılıyorum. İstanbulluların gönlündeki yerimi istifam nedeniyle çok ciddi hissettim. Çok kolay değil. Vatandaşımızın  bize olan sevgisinin derin olduğunu görmem ayrıca mutlu etti. İnsanların gönlünde yer tutmak önemli. Beni gönüllerinden çıkartmasınlar" diye konuştu.


Topbaş ise başkanlık için adı geçen adaylara ilişkin şu açıklamayı yaptı; "İsimler dolaşıyor... İyi bir isim gelir inşallah. Kaliteli arkadaşlarımız var. Başarılı olacaklarına inanırım.  Meclisimiz perşembe günü karar verecek. Hayırlı olsun. Tekrar ziyarete gelirim bu bir veda ziyareti"


Hürriyet 




Geri Dön