20 / 04 / 2024

İbrahim Bodur'un cenaze töreni düzenlendi!

İbrahim Bodur'un cenaze töreni düzenlendi!

Dün vefat eden Kale Grubu kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur için İstanbul'da cenaze töreni düzenlendi.



Kale Grubunun Levent'teki binasında gerçekleştirilen törene, Bodur'un eşi Sevim Bodur, kızı ve Kale Grubu Başkanı, Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, damadı Osman Okyay, torunu İbrahim Okyay, İstanbul Sanayi Odası (İSO), İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yetkilileri ile Kale çalışanları katıldı.


Cenaze töreninde bir konuşma yapan Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi Okyay, herkesin acısının derin, üzüntüsünün sonsuz olduğunu belirtti.


Okyay, İbrahim Bodur'un evladı olmaktan daima gurur duyduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:


"İbrahim Bey'in jenerasyonunda ve şahsında Türkiye bugün küresel anlamda bir takım iddiaların peşindeyse, sahibiyse mutlaka bunun temelinde İbrahim Bey gibi ülkesini, vatanını ve milletini seven ve bu ülkenin kalkınmasına kendini adamış insanların, hayatların, girişimcilerin rolü büyüktür.


Allah'a şükrediyorum, çok şanslı bir insanım. İbrahim Bey hepimizi Kale ailesi çatısı altında toplamıştı. Hepimiz böyle bir ulu çınarın gölgesinde yetişme, onun gölgesinde öğrenme şansına sahip olduk. Ben babamın öğütlerini ömür boyu hatırlayacağım. Bir evlat olarak bu dünyadaki biricik babamı kaybettim, bugün sonsuzluğa uğurluyoruz. Sizler de onun birer evladıydınız. Kale ailesi derken, İbrahim Bey 3 kuşakla çalıştı. Kendi jenerasyonu, onların çocukları ve onların çocukları... Ve her zaman bu büyük ailesiyle gurur duydu.


Ben de her zaman kendimi çekirdek aileye mensup birisi olarak değil, bu büyük aileye, Kale ailesine mensup biri olarak gördüm. İbrahim Bey hepimiz için çok iyi bir rehber oldu. İnsani tarafı çok güçlü biriydi. Her işi layıkıyla yerine getirdiğine ben evladı olarak şahidim. Ben babamdan binlerce kez razıyım. İnşallah siz de ondan razısınızdır. Allah'ım, babamın mekanını cennet eylesin. Ruhu şad olsun. O her gün ülkesi için dua ederdi. Lütfen siz de onun için dualarınızı eksik etmeyin."


Okyay'ın konuşmasının ardından dualar edildi ve helallik istendi. Sonrasında ise törene katılanlar aile bireylerine taziyelerini iletti.  



İbrahim Bodur kimdir?


AA




Bu haber Hürriyet'te şöyle yer aldı:



İŞ dünyasının önemli isimlerinden Kale Grubu kurucusu ve onursal başkanı işadamı İbrahim Bodur, 88 yaşında yaşamını yitirdi. Bodur için dün İstanbul Fatih Camisi’nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı.


Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyaset ve iş dünyasından birçok isim katıldı. Cenazeye katılanlar arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Meclis Başkanı Köksal Toptan, CHP’li Umut Oran, Veli Ağbaba, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, işadamları Ahmet Nazif Zorlu, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Saffet Ulusoy,  Zeynel Abidin Erdem, Oğuz Satıcı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, yeni dünürü işadamı Özdemir Bayraktar da yer aldı. Cenazede İbrahim Bodur’un kızı Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay ve eşi Osman Okyay’ın çok üzgün olduğu gözlendi. Bodur’un damadı Osman Okyay, tabutun başında bekleyerek taziyeleri kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Okyay’a taziyelerini iletti.  Bodur’un tabutunun üzerine Kabe örtüsü konuldu. İbrahim Bodur’un cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Çanakkale’nin Çan ilçesine götürüldü. Bodur’un cenazesi burada bulunan aile kabristanında toprağa verilecek.


YERLİ VE MİLLİYDİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan tabunun başında kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan Bodur’u yılladır tanıdığını belirterek şunları söyledi:  “İbrahim ağabeyimiz İmam Hatip okulunda okuduğum yıllardan tanıyorum. Yerliydi, milliydi ve sürekli olarak bunun heyecanını bunun aşkını duyan bir insandı. İthal malı değildi. Her alanda ben milletime vatanıma neler yapabilirim, nelere katabilirim hep onun gayreti içerisinde olan bir büyüğümüz ağabeyimizdi. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi ülke dışında da bu tür gayretleriyle müsemma bir insandı. Ve soyadı gibi Bodur değildi. Aslında tam tersine o bir devdi, o azametliydi. Hakikaten kimsenin bu noktada kendini ortaya koyamadığı dönemlerde kendini ortaya rahatlıkla koyabilen bir insandı. Allah gani gani rahmet eylesin. Tüm ailesine sabırlar diliyorum.”


GÜL: MÜKEMMEL BİR İNSANDI


Abdullah Gül ise, “Mükemmel bir insandı. Memleketi için vatanı için milleti için çok büyük sevgileri olan bir insandı. Türk sanayisinin temel direklerinden, önderlerinden birisiydi. Aynı zamanda hayır hasenat bunlara herkes şahittir. Bu bakımdan kendisi çok güzel bir hasenat bırakarak gidiyor. Sanayide seramikte, uçak motorlarına kadar her alanda önderlik etti. Hayır işlerini hepimiz biliyoruz. Allah mekanını cennet etsin. Ailesinin, bütün dostlarının, Türk milletinin başı sağ olsun” dedi.


OĞLUM İNŞALLAH ÇOKDAHA İYİLERİNİ BAŞARIR


İŞADAMI İbrahim Bodur’un kızı Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay ise, “Babam bir gönül insanıydı, vefa timsaliydi. Hep uğraştı hep çalıştı. Hiçbir zaman doğru bildiği yoldan şaşmadı. Değerleri her şeyin önündeydi. Bize her zaman yap et demedi. Kendi rol model oldu bize. Kedi yaptı biz gördük. Allah ona layık bir evlat olmayı bize nasip etsin. Allah ona keremiyle lütfuyla muamele etsin. İnşallah evladımız İbrahim, onun adını taşır, çok daha iyilerini başarır” dedi.


Hürriyet




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Dün hayatını kaybeden iş dünyasının duayen isimlerin Kale Grubu'nun kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur'un cenaze namazı kılındı. Fatih Camii'nde düzenlenen Bodur'un cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.




Yeni Şafak




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İş dünyasının duayen isimlerin Kale Grubu'nun kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur hayatını kaybetti.


Türkiye'de özel sektör eliyle sanayinin Anadolu'ya yayılmasının öncülerinden biri olan Kale Grubu'nun Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur, hayatını kaybetti. Bir süredir sağlık problemleriyle mücadele eden İbrahim Bodur, 1957 yılında üretime geçen Çanakkale Seramik'le başladığı sanayi hayatında; Çanakkale'den Erzurum'a, Mardin'den İzmir'e, İstanbul'dan İtalya'ya uzanan onlarca fabrikanın, 17 şirketin, onbinlerce öğrenci okutan ve binlerce işsize meslek edindiren bir vakfın, TÜSİAD'dan İSO'ya kadar bugün ülkenin en önemli STK'ları arasında yer alan çok sayıda kurumun kuruculuğu ve başkanlığı gibi birkaç ömre sığabilecek başarılara imza atmıştı.


Çekoslovakya ve İtalya'dan devlet nişanı sahibi olan İbrahim Bodur, 1997 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyasına ve 2006 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görülmüştü. Kale Grubu'ndaki Başkanlık görevini 2007 yılında kızı Zeynep Bodur Okyay'a bırakan İbrahim Bodur, ömrünün son döneminde grubun onursal başkanı olarak çalışmalarını sürdürdü.


Dr. Hacı İbrahim Bodur'un cenazesi, 24 Mayıs 2016 Salı (yarın) Fatih Camii'nde, öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Çanakkale Çan'a götürülecek, 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü Kaleseramik Fabrikaları Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Nevruz Köyü Aile Kabristanına defnedilecek.


Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Türkiye bugün küresel anlamda büyük iddiaların sahibiyse bunda, sevgili babam İbrahim Bodur gibi adanmış hayatlar yaşayan girişimcilerin katkısı büyüktür. O, ülkesine, bayrağına ve insanına aşık bir büyük kalpti. Hayatlarına dokunduğu milyonlarca insana hep iyilik ve güzellik vermeye çalıştı. Onun mirasını gelecek kuşaklara, aynı değerleri ve ruhu koruyarak aktarmak bizim boynumuzun borcu. Babam her gün ülkesi için dua ederdi. Lütfen siz de onun için dualarınızı esirgemeyin” dedi.




Zaman




Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İş dünyasının duayen ismi, Kale Grubu'nun kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur hayatını kaybetti. Okul hayatına Balıkesir'de başlayan Bodur, liseyi Robert Kolej'de okudu, ABD'de İş İdaresi ihtisasını (MBA) tamamladı. 1951'de, Türkiye'nin ilk 3 bin 200 iğlik 80 numara penye pamuk ipliği fabrikası olan Bodur-Eğinlioğlu Edirnekapı Pamuk İpliği Fabrikası'nı kuran Bodur, 1956'ya kadar burayı yönetti. 1957'de kurduğu Çanakkale Seramik fabrikaları, bugün dünyanın en büyük seramik tesisleri haline geldi. 88 yaşında vefat eden Bodur'un cenazesi, bugün İstanbul'da Fatih Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Çanakkale Çan'a götürülecek. Cenaze, 25 Mayıs'ta Kaleseramik Fabrikaları Camisi'nde kılınacak öğle namazından sonra Nevruz Köyü'ndeki aile kabristanına defnedilecek.




Takvim



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


KALE Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur'u son yolculuğuna uğurlamak için Çanakkale Seramik Fabrikaları'nda tören düzenlendi. Bodur'un, temelini 1957 yılında attığı ilk tesisin kapısı önündeki törende gözyaşı dökerek konuşan kızı Zeynep Bodur Okyay, "Onun mirasını korumak hepimizin boynunun borcu" dedi. 


İstanbul'da pazartesi günü yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle vefat eden Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı 88 yaşındaki İbrahim Bodur için bugün Çan İlçesi'ndeki Çanakkale Seramik Fabrikaları'nda uğurlama töreni düzenlendi. Tören, duayen sanayici İbrahim Bodur'un, Çanakkale Seramik Fabrikaları'nda temelini 1957 yılında attığı tesisin kapısı önünde gerçekleştirildi. İbrahim Bodur'un eşi Sevim Bodur, kardeşi Süleyman Bodur, kızı Zeynep Bodur Okyay, damadı Osman Okyay, torunu İbrahim Bodur, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, eski Başbakan Yıldırım Akbulut, Esnaf Odaları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, eski bakanlar Ali Coşkun ve Faruk Nafiz Özak, milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, fabrika çalışanları, Kaleseramik'in bayi ve iş ortakları ile çok sayıda kişi törene katıldı. Fabrika bahçesinde dökülen lokmalar, konuklara dağıtıldı. 


"ROL MODELDİ"


İbrahim Bodur'un kızı, Kale Grubu Başkanı ve Ceo'su Zeynep Bodur Okyay, törende gözyaşlarını tutamadığı duygusal bir konuşma yaptı. Babası için helallik alan Zeynep Bodur Okyay, konuşmasına başlarken, "Bugün Kale Grubu'nun kurucusu, Türk sanayinin ulu çınarı, sayın İbrahim Bodur'u; babamı son yolculuğuna uğurluyoruz" dedi. Okyay, şunları söyledi:"Hepimizin acısı derin, üzüntümüz de sonsuz. Onun 1955 yılından itibaren başladığı çalışmaları, 1957 yılında temelini attığı ve bu sene Allah nasip edip bize aynı temelin üzerinde yenilediğimiz bu binanın önünde, bu kuruluşların ilk kapısının önünde ağırlamayı uygun bulduk. Ama ne kadar şanslı bir insanız ki, ulu çınarın gölgesinde yetişmeyi, sanayiciliği, iş adamlığını, her şeyden önce insan olmanın ne demek olduğunu onun gölgesinde öğrenme şansı bulduk. Babamın öğütlerini ömür boyu ben ve tüm Kale ailesi çalışanları olarak hatırlayacağız. Gerçekten ondan çok şey öğrendik. Bize rehberlik etti. Gerçekten yolumuzu da aydınlattı. Daima inandı, güvendi, cesaretlendirdi. Sevgi ve saygıyı öğreten çok yüce gönüllü bir insandı. Attığı her adımı insan sevgisi, memleket sevdasıyla atan gerçekten bir rol modeldi. Ömrüm boyunca onun gibi vatanperver, onun gibi bu millete inanan bir insan az gördüm. Onun mirasını gelecek kuşaklara, aynı değerleri koruyarak aktarmak bizim boynumuzun borcudur. Ben eminim ki, şimdi soruyorum, aynı düstur üzerine gitmeye tüm Kale Ailesi olarak var mısınız? Allah razı olsun. Onun mirasını korumak hepimizin boynumuzun borcu. Allah hepimize sabır versin. Gerçekten içimden bir parça kopuyor. Bir evlat olarak ondan bin kere razıyım. Allah'a şükrediyorum böyle bir babanın evladı olduğum için. Hepimiz inançlı insanlarız. Burada bitmediğine inanan insanlarız. Anneme de Allah'tan hayırlı uzun ömür niyaz ediyorum." 


Zeynep Bodur Okyay'ın konuşması sırasında Ahmet Yaramaz isimli eski bir çalışan da "Buranın temelinde çalıştım. 1958 yılında bitti, bıraktım. 1983 yılında da emekli oldum. En son 40'ncı kuruluş yılında geldiğinde kendisiyle görüşmüştük" dedi. Okyay da babasıyla ilgili konuşan Ahmet Yaramaz'ın elini öpüp, teşekkür etti. 


"KALE GİBİ İNSANDI"

Çanakkale Valisi Hamza Erkal ise, İbrahim Bodur'a Allah'tan rahmet diledi. Memleketin çok kıymetli bir insanı kaybettiğini anlatan Vali Erkal, sanayi duayeni Bodur'un bütün halkına, yaşadığı Çan'a, İstanbul'a ve bütün memlekete hizmet ettiğini vurguladı. Vali Erkal, İbrahim Bodur'un herkese öncülük ettiğini, bu yönüyle dev bir insan olduğunu belirterek, "İsminde de Kale vardı. Çanakkale'ye yakışır bir şekilde. Kale, gibi bir insandı. Bu memleketin kalesiydi. Sanayisi, yaptıkları hayırları, gönül insanı olmakla ve buradaki yaşayan herkese kucak açmakla kale gibi bir insandı. Bugün bu kale gibi insanı ahrete yolcu ediyoruz" dedi. 

Tören ardından üzerinde Kabe örtüsü bulunan İbrahim Bodur'un tabutu omuzlarda taşınarak fabrika içindeki camii önüne getirildi. Torunu İbrahim Bodur dedesi İbrahim Bodur'un ını taşıdı. Bodur ailesi taziyeleri kabul etti. Namaz saatine kadar dualar okundu. Burada öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı kılındı ve İbrahim Bodur'un cenazesi doğduğu köy olan Yenice İlçesi'ne bağlı Nevruz Köyü'ndeki aile kabristanında defnedilmek üzere yola çıkarıldı. 


Sözcü


Geri Dön