19 / 04 / 2024

İbrahim Çağlar: 2017 yılı yatırımda seferberlik yılı olacak!

İbrahim Çağlar: 2017 yılı yatırımda seferberlik yılı olacak!

İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, kendi uçağını, tankını üreten, dünyanın enerji akışına yön veren, çevresindeki zulme ‘dur’ diyebilen, her koşulda büyüyen ve kenetlenen bir Türkiye gerçeği olduğunu belirterek, 2017’nin yatırım, üretim, ihracat ve turizm gibi her alanda seferberlik yılı ola



İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, kendi uçağını, tankını üreten, dünyanın enerji akışına yön veren, çevresindeki zulme ‘dur’ diyebilen, her koşulda büyüyen ve kenetlenen bir Türkiye gerçeği olduğunu belirterek, 2017’nin yatırım, üretim, ihracat ve turizm gibi her alanda seferberlik yılı olacağını söyledi.


Çağlar, İTO’nun 2017 iş programı ve bütçe görüşmeleri toplantısında, hedeflerinin ve rotalarının belli olduğunu belirterek, Türkiye’yi büyütmek zorunda olduklarını söyledi. İleri görüşlülükle ve mazeret üretmeden sağlam bir ekonomi için çalışacaklarını belirten Çağlar, “Fed, faiz artırsa da, petrol fiyatları artsa da, terör maşaları kudursa da büyüyeceğiz. İTO’ya düşen bunu nasıl yapacağımızın cevabını bulmaktır” dedi.



Ticari diplomasi


İTO iş programının temel felsefesinin birleşmek ve büyümek olduğunu vurgulayan Çağlar, “parçalamaya ve bölmeye odaklanmış bir dünyada bir an bile karamsarlığa kapılmadan çalışmaya, üretmeye devam etme” üzerine bir yol haritası ortaya koyduklarını kaydetti.


2016’nın, ticari diplomasiyi hızlandırdıkları bir yıl olduğunu, fuar organizasyonu sayısını 22’den 28’e çıkardıklarını, bu fuarlara katılan üye firma sayısını da geçen yıla göre yüzde 35 artırdıklarını bildiren Çağlar, 2017 için şimdiden 25 fuarı takvimlerine aldıklarını, Kanada’dan Çin’e kadar milli katılım organizasyonlarına devam edeceklerini ve bu organizasyonlar için 2017 bütçesinde 18 milyon TL kaynak ayırdıklarını söyledi.


2017’de İTO Yabancı Sermaye Tanıtım Ofisi’ni hayata geçireceklerini belirten Çağlar, gelecek günlerde dünyanın önemli finans gazetelerinin köşe yazarlarını İstanbul’da ağırlamayı planladıklarını bildirdi.


Bütçe fazla verdi


Çağlar, İTO’nun 2016 bütçesinde toplam gelirin 274.5 milyon lira, toplam giderin ise 243.1 milyon lira olduğunu,  böylelikle bütçenin 31 milyon lira fazla verdiğini bildirdi.



Milliyet


Geri Dön