19 / 04 / 2024

İbrahim Cevahir'in mirası paylaşılamadı!

İbrahim Cevahir'in mirası paylaşılamadı!

Cevahir Holding'in kurucusu İbrahim Cevahir'in kızı Greenall, mirastan pay istemesi üzerine ağabeyinin kendisini darp ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunarak koruma talep etti.



Cevahir Holding'in kurucusu İbrahim Cevahir'in 5 ay önce vefat etmesinin ardından kızı Aysun Cevahir Greenall, mirastan pay istemesi üzerine ağabeyinin kendisini darp ettiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.


Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Greenall, İstanbul Cumhuriyet Savcılığına ifade vererek, ağabeyi Yusuf Cevahir'den şikayetçi oldu.


Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Greenall, babasının vefatının ardından kardeşleri arasında miras kavgaları başladığını kaydederek, "Ağabeyim Yusuf Cevahir, hisselerimi vermeyecekmiş. Paranın kontrolü ondaymış. Beni odasına kilitledi ve tartakladı, tehdit etti. Odadan kurtulduğum zaman direkt can güvenliğimin sağlanması için buraya, savcılığa koştum" dedi.


Greenall, şirket hisseleri üzerinde sadece abilerinin imza yetkisi olduğunu iddia ederek, ailede miras kavgalarının kedisinin hisselerini istemesiyle başladığını söyledi.


Şirketin yatırımları hakkında bilgi sahibi olmadığını belirten Greenall, şöyle devam etti:


"Biz altı kardeşiz. Mirasımızın büyük bir bölümü zaten şirketin üzerinde. Şirketin imza yetkisi de ağabeylerimde. Anlaşamıyoruz. Bana bir şey sorulmuyor. Yatırımlar yapılıyor haberim yok. Paralar nerelere, nasıl gönderilmiş, evraklar verilmiyor. Bilgi almaya çalıştığımda ise tehdit ediliyorum. Tamamen tehdit ve baskı altındayım. Şirkette genel müdür yardımcısı olarak geçiyorum. Nerelere ne kadar para harcanıyor bilgim olmuyor. Arkamdan toplantılar yapılıyor, haberim olmuyor. Bütün çocuklar aynı hisseye sahip. Üç bayan, üç erkek hisse sahibi. Tabi bir hisse de ölen abimin çocuklarına ait. Toplamda 6 hisse sahibi var. Herkesin anlaşamadığı noktalar var."


- "Can güvenliğim yok"


Babası öldükten sonra kardeşler arasında miras paylaşımının yapılmadığını aktaran Greenall, amacının kendi payına düşeni almak olduğunu söyledi.


Greenall, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, babasının ölümünden sonra ağabeyi Yusuf Cevahir ile arasında şirketin yönetimi konusunda ihtilaf çıktığını ifade ederek, ağabeyinden evrakları istemek için şirkete gittiğini, burada ağabeyinin kendisini tehdit ederek, şiddet uyguladığını savundu.


Ağabeyinden şikayetçi olan Greenall, can güvenliği olmadığını ifade ederek, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlemesi Kanunu'ndaki tedbirlerin uygulanmasını istedi.


Savcılığa yaptığı şikayet üzerine Şişli Asayiş Büro Amirliği'nde de ek ifadesine başvurulan Greenall, çağrı üzerine koruma ve sığınma evi talebi olmadığını, gerektiğinde savcılığa müracaatta bulunarak çıkartacağını kaydetti.


Greenall'a koruma talebine ilişkin İstanbul Valiliği'ne başvurması gerektiği, herhangi bir tehdit ve acil durumda polisi arayabileceği bildirildi.


- Cevahir Hoding'den  açıklama


Aysun Cevahir Greenall'ın miras ve darp iddialarına ilişkin Cevahir Holding'den yazılı açıklama yapıldı.


Greenall'ın, holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cevahir'e yönelttiği suçlamaların asılsız olduğuna vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


"Aysun Cevahir Greenall’ın Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cevahir'e yöneltmiş olduğu suçlamaların tamamının asılsız olduğunu basın ve kamuoyuyla paylaşmak isteriz. İş, siyaset ve sivil toplum kuruluşlarında önemli görevlere sahip olan Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cevahir, görevlerini uzun yıllardır büyük başarılarla yürütmektedir. Basın ve kamuoyu nezdinde bu tip asılsız suçlamalarla yer almak kendisi ve holding için üzüntü vericidir. Aysun Cevahir tarafından yönlendirilen tüm suçlamalar asılsız olup, Türkiye Cumhuriyeti'ne büyük hizmetleri olan Cevahir Holding'in ve Cevahir Ailesi’nin bu tip suçlamalarla yüz yüze kalması elem vericidir. Konu edilen miras suçlamalarıyla ilgili hukuki süreç devam etmekte olup, kardeşler arasında hiçbir uzlaşmazlık bulunmamaktadır."


AA


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı;


CEVAHİR Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir’in Eylül 2015’de hayatını kaybetmesinin ardından çocukları arasında miras gerginliği yaşanmaya başlandı. Cevahir’in kızı Aysun Cevahir Greenall, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek babasından kalan mirastan hakkını istediği için ağabeyi Yusuf Cevahir tarafından tehdit edildiğini ve şiddet gördüğünü iddia etti.


Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Aysun Cevahir Greenall, 17 Şubat 2016 tarihli suç duyurusu dilekçesinde, babasının ölümünün ardından şirketteki hisselerini istediğini ağabeyi Yusuf Cevahir’in de kendisine yönelik olarak “Sana bir kuruş vermeyeceğim. Bütün paralar benim kontrolümde, hisselerini de kimseye aldırtmayacağım” dediğini iddia etti. 


Greenall, “Tehdit ve şiddetle bütün kanuni hakkımı gasp ediyor. Hakkımı vermiyor. Şikayetçiyim” dedi. Aysun Cevahir Greenall, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında müşteki olarak verdiği ifadesinde ise şunları söyledi: “Şüpheli benim ağabeyim olur. Babam öldükten sonra Yusuf Cevahir isimli ağabeyimle babamdan kalan şirketlerin yönetimi konusunda aramızda ihtilaf çıktı. Ağabeyim tüm şirketlerde bana ait olan hisseleri vermeyeceğini söylüyor. Benim hisselerimle ilgili olarak benden habersiz yatırımlar yapıyor. 


Dün 15.00 sıralarında Çağlayan’daki şirket ofisine gittim. Orada ağabeyimden evrakları istedim. Ben sekreterin yanında otururken yanımdan geçti. Kolumdan tutup beni odasına doğru fırlattı. Odanın kapısını arkadan kilitledi ve odanın içerisinde beni yumrukla dövmek istedi. Suratıma tükürdü. Odanın içerisinde beni hırpaladı. Pınar isimli sekreter bu olayı görmüştür. Hakkımı vermiyor. Can güvenliğim tehlikededir. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’daki tedbirlerin uygulanmasını istiyorum. Şikayetçiyim. Uzlaşmak istemiyorum.” Aysun Cevahir Greenall, “Darp-cebir raporunu savcılıktaki dosyama sundum” dedi.


Yusuf Cevahir: Suçlamalar asılsız

AYSUN Cevahir Greenall’un suç duyurusunun ardından Cevahir Holding’ten yapılan açıklamada, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cevahir’e yönelttiği suçlamaların tamen asılsız olduğu öne sürülerek, “Aysun Cevahir tarafından yönlendirilen tüm suçlamalar asılsız olup, Cevahir Holding’in ve Cevahir Ailesi’nin bu tip suçlamalarla yüz yüze kalması elem vericidir. Konu edilen miras suçlamalarıyla ilgili hukuki süreç devam etmekte olup, kardeşler arasında hiçbir uzlaşmazlık bulunmamaktadır. Cevahir Ailesi; Türkiye Cumhuriyeti anayasınına uygun olarak miras paylaşım sürecini devam ettirmektedir” denildi.


Hürriyet 




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir'in ölümünden 5 ay sonra çocukları arasında miras kavgası başladı, ibrahim Cevahir'in kızı Aysun Cevahir Greenall, "Ağabeyim Yusuf Cevahir bana mirastaki hakkımı vermek istemiyor. Beni darp etti" iddiasıyla savcılıktan koruma istedi.


Dubai'de yaşıyor 


İnşaat sektörünün önde gelen şirketlerinden Cevahir Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı ibrahim Cevahir (77) 21 Eylül 2015'te kalp krizinden öldü. Ailede yaşanan miras kavgası dün mahkemeye taşındı, İbrahim Cevahir'in Dubai'de yaşayan kızı Aysun Cevahir Greenall (45), ağabeyi Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cevahir (58) tarafından tehdit edildiği iddiasıyla savcılığa başvurdu. 


Holdingten yalanlama 


Aysun Cevahir Greenall dilekçesinde, "Hakkımı isteyince ağabeyim kolumdan tutup beni odasma fırlattı. Kollarımı defalarca sıkıp yüzüme tükürdü" dedi. Can güvenliğinin tehlikede olduğunu öne süren Greenall, koruma talebinde de bulundu. Cevahir Holding ise iddiaların asılsız olduğunu belirterek ailede hiçbir uzlaşmazlığın bulunmadığını belirtti. 



Posta


Geri Dön