26 / 04 / 2024

İbrahim Doğan 1800 TL maaşla 18 ev aldı!

İbrahim Doğan 1800 TL maaşla 18 ev aldı!

Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu eski Müdürü İbrahim Doğan'ın konut zengini olduğu ortaya çıktı



Adaylarla olması gerekenden farklı diyalog içerisine girerek menfaat temin ettiği' iddiasıyla hakkında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu eski Müdürü İbrahim Doğan'ın konut zengini olduğu ortaya çıktı.

Hakkında yapılan ihbar neticesinde 2008 yılından beri telefonları dinlenen Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu eski Müdürü İbrahim Doğan hakkında hazırlanan iddianamede 1 yıldan 4 yıla kadar hapsi istenmişti. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kemal Gül hazırladığı iddianamede, Doğan'ın, sandık kurullarının oluşması esnasındaki eylemleri, yapılan şikayetlerle ilgili tutumu ve adaylarla olması gerekenden farklı bir diyalog içine girerek menfaat temin etmeye çalıştığına dikkat çekmişti. AKŞAM, 2 ay önce emekliye ayrılan Büyükçekmece Seçim Kurulu eski Müdürü İbrahim Doğan'ın servetinin izini sürdü. Doğan'ın geçtiğimiz yıl Büyükçekmece'ye bağlanan Tepecik'te oğlu Serhat Doğan'a 12 dairelik apartman, kendisinin üzerine yine Tepecik'te 2'si dubleks 6 daire ve 1 tane de dükkanı olduğu ortaya çıktı.

MANZARALI DUBLEKS

İbrahim Doğan 2'nci apartmanını yine Tepecik'in en yüksek bölgesi olan Hürriyet Mahallesi'nde yaptırdı. Venüs Sokak No:2'de bulunan 292 Ada 8 parsel üzerine yapılan ve Büyükçekmece Gölü manzaralı 3 katlı apartman İbrahim Doğan üzerine çıktı. Özel güvenlik kulübesi bulunan apartmanda 2 dubleks, 6 normal daire ve 1 de dükkan bulunuyor. İbrahim Doğan'ın ailesiyle oturduğu bina 2008'de bitirildi. Tepecik'teki bu dairelerin fiyatı 100-120 bin TL arasında değişiyor. 2 apartmanda toplam 20 daire sahibi olan Doğan'n buradaki servetinin 2 milyon TL'nin üzerinde olduğu belirtiliyor. Doğan'ın Tepecik'te bulunan 2 apartmanı dışında, Beylikdüzü ve Gürpınar'da kendisi adına apartman ve villalarının olduğu iddia edildi. Doğan'ın bir ara İl Seçim Kurulu Müdürlüğü'ne vekalet ettiği de öğrenildi.

18'İNDE 12 DAİRE SAHİBİ

2003'TE Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğü'ne getirilen ve o tarihte kirada oturan İbrahim Doğan 2006'dan itibaren bin 800 lira maaşla 2 milyon TL'nin üzerinde, biri kendine diğeri de oğluna ait 2 apartman sahibi oldu. 23 yaşındaki oğlu Serhat Doğan'ın üzerine 12 daire geçirdi. İbrahim Doğan, ilk apartmanına  inşaat ruhsatını o yıllarda 18 yaşını yeni dolduran oğlu Serhat Doğan adına aldı. 12 dairelik Doğan Apartmanı'nda şu anda oğlu Serhat Doğan'a ait 4 daire var. Serhat Doğan üzerine kayıtlı Doğan Apartmanı'ndaki dairelerden 5'i 2006'da, 2'si 2008'de, 1'i de 2009'de farklı 8 kişiye satılmış.

2 AY ÖNCE EMEKLİYE AYRILDI

4 yıl hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak olan Doğan, geçen nisan ayı itibarıyla emekliye ayrıldı. Savcılık iddianamesinin ekinde yer alan telefon deşifrelerinde Doğan'ın, bölgedeki siyasi parti temsilcileriyle rüşvet pazarlığına giriştiği ve Beylikdüzü eski Belediye Başkanı Vehbi Orakçı'nın avukatı S.Ö. ile yaptığı işler karşılığı para istediği de öne sürülüyor.

'OĞLUMU EVLENDİRİYORUM'

AKŞAM'In gündeme getirdiği haberle ilgili aradığımız İlçe Seçim Kurulu eski Müdürü İbrahim Doğan,'Oğlumun düğünü için İstanbul dışındayım. Şu anda yürütülen bir soruşturma olduğu için konuşamam' dedi. Doğan, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nda verdiği ifadesinde de, 'M.S.Ö.'ye, sandık görevlilerinin adresinin ilçe dışında olması halinde sistemin bunu kabul etmeyeceğini söyledim. Ben görev yaptığım süre boyunca da kimseden maddi çıkar sağlamadım' demişti.
Ercan ÖZTÜRK /Akşam


Geri Dön