19 / 04 / 2024

İbrahim Karaosmanoğlu: Kocaeli'nin tramvay hayalini gerçekleştiriyoruz!

İbrahim Karaosmanoğlu: Kocaeli'nin tramvay hayalini gerçekleştiriyoruz!

Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli projelerinden biri olan ve kent gündeminde 10 yıldır yer tutan tramvay projesinde somut adımlar atılmaya başlandı. Tramvayın modeline, rengine, şekline ve nihayetinde güzergâhına da karar verildi.



Kocaeli Ticaret Odası'nda yapılan basın açıklaması ile kamuoyu ile tramvayın detayları paylaşıldı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "30 yıldır Kocaeli'nin hayali olan bir projeyi gerçekleştiriyoruz" dedi. Kocaeli genelinde toplu taşımada dönüşüm ve entegrasyon çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi kenti raylı sistem ile buluşturmaya hazırlanıyor. 30 yıldır yapılması beklenen projeler arasmda bulunan tramvayın 2016 yılında tamamlanması ve yolcu taşımaya başlaması hedefleniyor. KOTO Burhan Kasım Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen basın açıklamasına katdım ise oldukça yoğun oldu. 


Toplantıya Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Hayrullah Demiray ve birçok davetli katıldı. 


GÜZERGAH BELİRLENDİ

Büyükşehir Belediyesi'nin kendi imkânları ile finanse ettiği tramvay projesinin güzergahı için yolcu talebi, diğer ulaşım sistemleri ile entegrasyonun sağlanması ve inşaat maliyeti gibi konular da ele alınarak en uygun güzergah belirlendi. İzmit merkezde yaklaşık 9 ay süren çalışmaların ardından tramvayın Otogar ile Sekapark -Gar-Fevziye Camii-Yeni Cuma-FuarValilik-Doğu Kışla-N.Kemal Lisesi-Kaymakamhk-Yahya Kaptan-Otogar güzergâhında yol alması kararı alındı.


Kocaeli Bizim Yaka


Geri Dön