20 / 04 / 2024

İbrahim Sarıoğlu 300 dönümlük dolgu projesinin müjdesini verdi!

İbrahim Sarıoğlu 300 dönümlük dolgu projesinin müjdesini verdi!

Başkan Sağıroğlu, “Biz seçimlerden önce vatandaşlarımıza dedik ki bu 6360 sayılı büyükşehir kanunu ile beraber daha güzel hizmetler size ulaşacaktır. 17 tane köyümüz mahalleye dönüştü 3 tanede beldemiz mahalleye dönüştü" dedi





Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, betonlama çalışması yapılan Yenice köyüne çıkarak incelemelerden bulundu. Başkan Sağıroğlu, “Biz seçimlerden önce vatandaşlarımıza dedik ki bu 6360 sayılı büyükşehir kanunu ile beraber daha güzel hizmetler size ulaşacaktır. Bu vatandaşımızın gözünde pek beğeni kazanmadı gibi görünüyordu. Ama 6 aylık bir süre geçti çok şükür 17 tane köyümüz mahalleye dönüştü 3 tanede beldemiz mahalleye dönüştü. Toplam 24 mahalle olduk. Şuanda mahalle sayısı olarak 18-19. Mahallemizin asfalt ve betonlamasını yapıyoruz. Bunları yaparken de bu seneki hedefimiz ana yolların tamamının yıl sonuna kadar asfaltlanıp, betonlanıp genişleme çalışmaları yapılıp vatandaşımızın hizmetine sunmak. Çok şükür bunda çok başarılı olduk” dedi.

Yıl sonu olmadan Allah’ın izniyle hedeflenen asfalt ve betonlamayı bitireceklerini belirten Başkan Sağıroğlu, “Yomra Belediyesi gece gündüz demeden devam ediyor. Şuanda bulunduğumuz yer eskiden Yenice köyü şuanda Yenice mahallesi. Burada da 4 kilometrelik bir yoldan ekiplerimiz temizleme, genişleme çalışmalarını bir yandan yapıyor bir yandan betonlama çalışması yapılıyor bir yandan da Sancak mahallemizde asfaltlama çalışması yapılıyor. Milletimiz her şeyin en iyisine layıktır. Bizde onlara bu hizmeti sunmak için bu hizmetten yararlanmalarını sağlamak için hizmete kırsaldan başladık en ücra köşeden Santa harabelerinden başladık aşağıya doğru geliyoruz. Burada vatandaş arasında sıkıntı olan şudur, önce benim mahallem diye ama bunu mutlaka ne kadar adil olursanız olun A mahallesinde başlarsanız B mahallesinde benzer tepkiler olur B mahallesinden başlarsanız A mahallesinde benzer tepkiler olabilir ama sonuçta çok şükür verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

“31 BİN TON ASFALT DÖKTÜK”

Bu yıl içerisinde 31 bin ton asfalt döktüklerini belirten Başkan Sağıroğlu konuşmasına şöyle devam ett; Bu bir il belediyesinin yapamayacağı asfalt miktarıdır. 17 bin metreküpte beton döktük. İnşallah yıl sonuna kadar 20-21 bin metreküp beton 35-36 bin metreküpte asfalt dökeceğiz. Burada çok olumlu tepkiler alıyoruz. Vatandaşlarımızın memnuniyetini görüyorsunuz ama inanın köylere gittiğiniz zaman o mutluluğu gördüğünüzde bir o kadarda sevinciniz artıyor. Mesela Santa Harabelerinin yakınındaki bir köye gittik. Sahile 38 kilometre tamamını asfaltladık Cuma günü orayı ziyaret ettiğimizde okul öğrencileri asfaltın üzerinde taklalar atıyorlardı. Vatandaşın yüzünde bir gülümseme, tebessüm bir dua bizde bunlarla çok mutlu oluyoruz asıl yapmak istediğimiz şeylerde bunlar zaten başka bir şey değil” dedi.

SAHİLDE 300 DÖNÜMLÜK DOLGU PROJESİ

Başkan Sagıroğlu, “Yomra Belediyesi olarak sahilde 300 dönümlük bir dolgu projesimiz var. Halkın ortak sosyal yaşam alanları oluşturacağız. Çünkü Yomra ilçemiz son 10 yılda Türkiye’nin diğer şehirleri batıya doğru gelişim gösterirken çok şükür biz doğuya doğru bir gelişim göstermişiz. Çok büyük miktarda devlet yatırımları almışız. Bunu Kanuni eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak düşünebilirsiniz, Avrasya Vakıf Üniversitesi olarak düşünebilirsiniz, Bölge Adalet Sarayı olarak düşünebilirsiniz, 5 Yıldızlı otellerimiz olarak düşünebilirsiniz yani Yomra Belediyesi devletten alabileceği yatırımları fazlasıyla almıştır. Onun için bu hizmetlerin etrafını sosyal alanlarla donatamazsak biz bu nimetleri ilçemize katma değer kazandıramaz. Bizde bunun için çalışıyoruz yani yaklaşık 300 dönümlük denizde bir dolgu alanı projesi oluşturduk. Bunun ölçülerini hazırladık Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne götürdük. İnşallah bu hafta gelecek ve Ulaştırma Bakanımızla konuşup dolgu projemizi hayata geçireceğiz. Bunun yanında eski Oymalı Caddesi diye adlandırdığımız ilçemizin eski kuruluşu olan bölgede 59 dönümlük bir kentsel dönüşüm projesi hazırladık. Bununla ilgili bütün çalışmalarımız bitmiştir. 510 daire 110 ticaret merkezi ve Yomra’ya hayat verecek görünümü tamamiyle bir Avrupai bir şehir haline getirecek. Burada çalışmalar son aşamaya geldi. Önümüzdeki hafta  TOKİ  Başkanlığında onaya gideceğiz ve kazmayı vurup çalışmalara başlayacağız. Onun yanında Yomra’da en büyük eksik bizden öncekilerinde bizim dönemimizde de eksiklerimiz vardı. En büyük eksik olarak park, bahçe, yeşil alanlarda eksik vardı. Sizin de gördüğünüz gibi Özdil yolu üzerinde yaklaşık 7 dönümlük bir arazide çocuk parkı, Oyun bahçeleri, halkın spor yapabileceği spor aletlerinden oluşan ve ağaçlandırma suretiyle çok şık bir mekan hazırladık. Bunu da yaklaşık 1 milyonluk bir kredi ile karşıladık. Sağ olsun eski İller Bankası Müdürü Tuncay karaman Bey bunu Avrupa Birliği’nde yaptığım bir projeye karşılık bize çıkardı. Sanıyorum 1-2 ay içerisinde onu da halledeceğiz. Asıl önemli olan hedefimiz seçimden önce dedik ki biz bu yıl itibariyle bütün kullandığımız ana halterler itibariyle bütün mahallelerimizin ana yollarının genişlemesini, betonlaşmasını, asfaltlanmasını yapacağız. Bunda da yüzde 80 seviyesindeyiz yıl sonuna kadar yüzde 20’sini de tamamlayıp bir kısım ara yollarda da çalışma yapabiliriz. Bunları Allah’ın izniyle yerine getireceğiz.” Diye konuştu



Milliyet


Geri Dön