26 / 04 / 2024

İbrahim Temel: Erken rezervasyonda Avrupa’yı geçiyoruz!

İbrahim Temel: Erken rezervasyonda Avrupa’yı geçiyoruz!

2013’ü kişi bazında yüzde 28, ciroda ise yüzde 36 büyüme ile kapatan Touristica, 2014’te ciroda yüzde 35 büyüme hedefliyor. Touristica Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Temel; "Erken rezervasyonda Avrupa’yı geçiyoruz." dedi...



2014 yılı için yaklaşık 40 bin kişinin Touristica’dan erken rezervasyon yaptırmasını beklediklerini ifade eden Touristica Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Temel, Türkiye’de erken rezervasyon sisteminin çok iyi noktalarda olduğunu dile getirdi. Yurtdışında yapılan erken rezervasyon ile Türkiye’deki erken rezervasyon oranlarının hemen hemen aynı gittiğini söyleyen Temel, “Avrupa’daki birçok ülkeden de daha üst noktalara geldik. Rusya’nın da önünde yer alıyoruz. Yüzde 50’ye yakın avantaj sağlayan erken rezervasyonlarda 4 ay ertelemeli ve 12 ay avantajlı fırsatlar sunuyoruz” dedi. Erken rezervasyon ile tatilcilere sadece otel değil, ucuz uçak bileti de sağladıklarını söyleyen Temel, “Pegasus ile beraber 20 liraya uçakla tatile gönderiyoruz” dedi. 


ABD’YE TUR DÜZENLEYECEK


Pegasus’un tarifeli uçak seferleriyle büyümelerinin hızlandığını belirten Temel, “Onlar büyüdükçe biz de büyümeye devam ettik. Yurtiçinde hemen hemen her bölgeye ve Kıbrıs’a da Türkiye’den 7 havalimanından uçaklı turlar düzenlemeye başladık” dedi. Zincir otellerinin gelişmesinin de kendileri açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Temel, “En son yapmaya başladığımız Barcelona seferlerine ilgi bir hayli fazla. Cruise turları da artık Türk turistin radarına girdi” diye konuştu. 

Gelecek yıldan itibaren yurtdışından da turist getirmeye başlayacakarını anlatan Temel, “ABD’ye de tur düzenlemeye başlayacağız” dedi.  Kültür turlarının uçakla düzenlenmesinin avantaj getirdiğine dikkat çeken Temel, “En çok GAP ve Karadeniz turları tercih ediliyor. Bölgede yaşanan gelişmeler ise Türk misafirleri pek etkilemiyor. Sadece yabancı turistlerde etki yaratıyor” dedi.

3.5 yıl sonra Avrupa’ya yapılacak seyahatlerde vizelerin kaldırılmasının sektörü olumlu etkileyeceğini belirten Temel, Türkiye’den yurtdışına çıkışların yüzde 40 artacağını ifade etti. Temel, yaptıkları anketler sonrası müşteri memnuniyet oranın yüzde 99.2 seviyelerine ulaştığını belirtti.


Hürriyet Gazetesi


Geri Dön