19 / 04 / 2024

İbrahim Toraman'a plana aykırı genişletmeden hapis istemi!

İbrahim Toraman'a plana aykırı genişletmeden hapis istemi!

Eski milli futbolcu İbrahim Toraman'ın Kadıköy'deki dükkanında imar planına aykırı genişletme yaptığı gerekçesiyle "Hakkı olmayan yere tecavüz" sucundan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.



Eski milli futbolcu İbrahim Toraman'ın Kadıköy'deki dükkanında imar planına aykırı genişletme yaptığı gerekçesiyle "Hakkı olmayan yere tecavüz" sucundan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Toraman, "İçerisinde tadilat olduğunu bilmiyorum. Yapılan tadilatlarla benim kesinlikle bir ilgim yoktur" savunmasını yaptı. Toraman ceza alırsa kamu hizmetinde çalışmayı kabul etti. 


Star



Haber Fanatik Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İbrahim Toraman'ın, hakkı olmayan yere tecavüz etme suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

 

Eski futbolcu İbrahim Toraman’ın, kendisine ait dükkanında imar planına ve projeye aykırı olarak genişletme yaptığı iddiasıyla, hakkı olmayan yere tecavüz etme suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.


Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık İbrahim Toraman ve taraf avukatları katıldı.Duruşmada kimlik tespiti yapılan Toraman, eski futbolcu olduğunu ve aylık 20 bin lira gelire sahip olduğunu söyledi.Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Toraman, "Benim aldığımda da iş yeri bu şekildeydi. Asma katlı depolu dükkan olarak geçmektedir. İçerisinde tadilat olduğunu bilmiyorum. Yapılan tadilatlarla benim kesinlikle bir ilgim yoktur" dedi.


Müşteki avukatı Tuğba Atsal da müvekkilinin söz konusu dükkanın bulunduğu handa kat maliki olduğunu belirterek, ortak alanlara el atıldığı için şikayetçi olduklarını söyledi. Duruşmada tanık olarak dinlenilen Ayşe Gözen de 2010 yılında eşinin söz konusu dükkanı kiraladığını belirterek, "Kendisi vefat edince ben kontrat yaparak devam ettim. İddia edilen tadilatları ben ve eşim hiç bir şekilde yapmadık. Kiraladığımız tarihte şu anki haliyle biz kiraladık. Sadece asma kat biraz ön tarafta olduğu belediyece bize söylenince geçen sene onu biraz geri çektik. Onun haricinde boya badana haricinde herhangi bir şey yapmadık" diye konuştu.


Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi


İddianamedenAnadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Genel Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, İbrahim Toraman’ın Kadıköy Kuşdili Caddesi’ndeki SBM İşhanı’nda bulunan dükkanını, imar planına ve projeye aykırı olarak genişlettiği, bodruma inen merpenlerin bir kısmını dükkana katmak suretiyle ortak alanlara el attığı gerekçesiyle müşteki Fatih Mehmet Şarlı’nın şikayetçi olduğu belirtildi.Soruşturma kapsamında Toraman’ın alınan ifadesinde söz konusu yerin tapusunun kendisine ait olduğunu, kendisinin bu yeri 5 yıl önce Hakan Gözen isimli bir kişiye kiraya verdiğini söylediği belirtildi.


İddianamede, dükkanını kiraya verdiği günden bu yana gidip kontrol etmediğini belirten Toraman’ın, ifadesinde kendisine ait bu şekilde kirada bir çok gayrimenkulünün bulunduğu, bunların hepsini tek tek kontrol etmeye kalksa kendi mesleğini icra edemeyeceğini, iş yerinde kiracı olan Gözen’in nasıl bir tadilat yaptığı konusunda bilgisinin olmadığını ve atılı suçlamayı kabul etmediğini beyan ettiği aktarıldı. İddianamede, şüphelinin olaydan haberinin olmadığı yönündeki savunmasına itibar edilemeyeceği, kiracının bu ölçüde bir işgali mal sahibinden habersiz yapmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu vurgulandı.İddianamede, Toraman’ın TCK’nın 154. maddesinde düzenlenen hakkı olmayan yere tecavüz etme suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.


Fanatik


Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Eski futbolcu İbrahim Toraman'ın Kadıköy'de bulunan dükkanında imar planına ve projeye aykırı olarak genişletme yaptığı gerekçesiyle "Hakkı olmayan yere tecavüz etme" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.


"KAMUYA YARARLI BİR İŞTE ÇALIŞMAK İSTERİM"


Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, İbrahim Toraman ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada kimlik tespiti yapılan İbrahim Toraman, eski futbolcu olduğunu ve aylık 20 bin lira gelire sahip olduğunu söyledi. Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Toraman, "Ben aldığımda da işyeri bu şekildeydi. Asma katlı depolu dükkan olarak geçmektedir. İçerisinde tadilat olduğunu bilmiyorum. Yapılan tadilatlarla benim kesinlikle bir ilgim yoktur" dedi. 


Hakim tarafından hakları hatırlatılan Toraman'a, hakkında mahkumiyet hükmü kurulması durumunda kamuya yararlı bir işte çalışmak isteyip istemediği soruldu. Toraman ise,"Kamuya yararlı bir işte çalışmak isterim" dedi. 


Şikayetçi avukatı Tuğba Atsal da, müvekkilinin söz konusu yerde kat maliki olduğunu belirterek, ortak alanlara el atıldığı için şikayetçi olduklarını söyledi.


KİRACI: TADİLAT YAPMADIK


Duruşmada tanık olarak dinlenen dükkanın kiracısı Ayşe Gözen de, 2010 yılı Mart ayında eşinin dükkanı kiraladığını ifade ederek, "Kendisi vefat edince ben kontrat yaparak devam ettim. İddia edilen tadilatları ben ve eşim hiçbir şekilde yapmadık. Şu anki haliyle biz kiraladık. Sadece asma kat biraz ön tarafta olduğu belediyece bize söylenince, geçen sene onu biraz geri çektik. Onun haricinde herhangi bir şey yapmadık" diye konuştu. 


İDDİANAMEDEN...


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Fatih Mehmet Şarlı'nın, İbrahim Toraman'a ait Kadıköy'deki bir işhanında bulunan dükkanın imar planına ve projeye aykırı olarak genişletildiği, bodruma inen merdivenlerin bir kısmını dükkana katmak suretiyle de ortak alanlara el attığı gerekçesiyle şikayetçi olduğu belirtildi.


SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ


Suç duyurusu üzerine, soruşturma kapsamında Toraman'ın alınan ifadesinde, söz konusu yerin tapusunun kendisine ait olduğunu, kendisinin bu yeri 5 yıl önce Hakan Gözen adlı kişiye kiraya verdiğini söylediği kaydedildi. İddianamede, dükkanını kiraya verdiği günden bu yana gidip kontrol etmediğini belirten Toraman'ın, kendisine ait bu şekilde kirada birçok gayrimenkulünün bulunduğunu, bunların hepsini tek tek kontrol etmeye kalksa kendi mesleğini icra edemeyeceğini, işyerinde kiracı olan Gözen'in nasıl bir tadilat yaptığı konusunda bilgisinin olmadığını ve suçlamayı kabul etmediğini beyan ettiği anlatıldı.


3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ


Bilirkişilerce işgal edilen alanın 84.32 metrekare yüzölçümünde olduğunun tespit edildiği belirtilen iddianamede, İbrahim Toraman'ın böyle bir olaydan haberinin olmadığı yönündeki savunmasına itibar edilemeyeceği vurgulandı. 


Kiracının bu ölçüde işgali mal sahibinden habersiz yapmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu ifade edilen iddianamede, İbrahim Toraman'ın "Hakkı olmayan yere tecavüz etme" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.


Milliyet


Haber Fotomaç'ta şu şekilde yer aldı;


BEŞİKTAŞ'ın eski kaptan- cezası istemiyle dava açıldı. Bu larından İbrahim Toraman konuyla ilgili olarak önceki gün hakkında, Kadıköy'de bulunan hakim karşısına çıkan İbrahim dükkanında imar planına ve Toraman, "Ben dükkanı bu projeye aykırı olarak genişlet- şekilde aldım. Yapılan tadilatme yaptığı gerekçesiyle, "hakkı larla benim kesinlikle olmayan yere tecavüz etme" bir ilgim yoktur" diye suçundan, 3 yıla kadar hapis kendini savundu. 


Fotomaç


Haber Taka'da şu şekilde yer aldı;


Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yürüttükleri Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırmalara başlanacak ikinci etap için hak sahiplerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkililerince düzenlenecek bilgilendirme toplantısı 5 Şubat 2016 Cuma günü saat 14:00'da icra edilecek. Çömlekçi'de birinci etap olarak 22,5 dönümlük alanda dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan tarafından imzalanan protokol ile 23 dönümlük alanda daha kentsel dönüşüm yapılması karara bağlanmıştı. 


Taka 


Haber, Habertürk'te şu şekilde yer aldı;


BEŞİKTAŞ'ın eski yıldızı İbrahim Toraman'ın İstanbul Kadıköy'deki dükkânı başına iş açtı. Toraman'ın dükkânda imar planına ve projeye aykırı olarak genişletme yaptığı gerekçesiyle "hakkı olmayan yere tecavüz etme" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası İbrahim istemiyle yargılanmasına Toraman ^ başlandı. Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunma yapan Toraman, "Ben aldığımda işyeri bu şekildeydi. Yapılan tadilatlarla benim kesinlikle bir ilgim yoktur" dedi. Hâkim tarafından hakları hatırlatılan eski futbolcuya hakkında mahkûmiyet hükmü kurulması durumunda kamuya yararlı bir işte çalışmak isteyip istemediği soruldu. Toraman ise "Kamuya yararlı bir işte çalışmak isterim" yanıtını verdi. 


Habertürk


Geri Dön