26 / 04 / 2024

IC İnşaat'tan Kütahya- Afyon- Uşak Havaalanı ihalesine teklif!

IC İnşaat'tan Kütahya- Afyon- Uşak Havaalanı ihalesine teklif!

Kütahya-Afyon-Uşak Bölgesel Zafer Havaalanı ihalesine IC İçtaş İnşaat şirketi teklif verdi



Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile yaptırılacak ihaleye teklif veren tek şirket olan IC İçtaş, 32 yıl olan işletme süresini komisyonun talebi üzerine 29 yıl 11 aya indirdi. İşletme süresi dışında olmak üzere tesisin yapım süresi 36 ay olarak öngörülüyor. Zafer Bölgesel Havaalanı inşaatı ihalesi, Devlet Havameydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nde yapıldı.

İhale Komisyonu başkanı, DHMİ Genel Müdürlüğü APK Daire Başkanı Zafer Topuz, DHMİ'nin daha önceki YİD ihalelerinde sadece terminal binası yapımı olduğunu, Zafer Havaalanı ihalesinde ise yeni bir tesisin tamamıyla yapım ve işletimini kapsadığını, bunun kurum açısından bir ilk olduğunu söyledi. Topuz, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin arasına yapılacak Zafer Havaalanı'nın bölgesel özellikli olmasıyla da bir ilk teşkil edeceğini vurguladı. Zafer Havaalanı'nın ilk ihalesi teklif veren firma olmadığı için iptal edilmişti. İkinci ihale öncesi DHMİ Genel Müdürlüğü'nün şartnamede bazı düzenlemeler yaptığını anlatan Topuz, 10 şirketin şartname satın aldığı ihalede, sadece IC İçtaş İnşaat'ın teklif verdiğini kaydetti.
Zaman

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler...

Yap-İslet-Devret (YİD) modeli ile yaptırılacak Zafer (Kütahya-Afyon-Uşak) Bölgesel Havaalanının ihalesinde, IC İçtaş İnşaat tek teklif veren firma oldu. Şirket, komisyonun talebi üzerine 32 yıl olan isletme süresi teklifini 29 yıl 11 aya çekti. Zafer Bölgesel Havaalanı inşaatı ihalesi, Devlet Havamey-danlan İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünde kapalı zarf usulü ile gerçekleştirildi, ihale Komisyonu Başkanı, DHMİ Genel Müdürlüğü APK Daire Başkanı Zafer Topuz, burada yapüğı konuşmada, DHMTnin daha önceki YİD modelli ihalelerinde sadece terminal binası yapımı olduğunu, Zafer Havaalanı ihalesinde ise bütünüyle yeni bir tesisin yapımı ve iş-letiminin gerçekleştirileceğini, bu nedenle ihalenin kurum açısından ilk olacağını söyledi.

Öte yandan Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin araşma yapılacak Zafer Havaalanı'nın, bölgesel özellik taşıyacağı için de bir "ilk" olacağını ifade eden Topuz, bu havaalanına yönelik bir önceki ihalede teklif veren firma olmadığı için ihalenin iptal edildiğini anımsattı. Bunun üzerine DHMİ Genel Müdürlüğünün şartnamede bazı düzenlemeler yapüğmı anlatan Topuz, 28 Haziran olara k belirlenen yeni ihale tarihinin de şartname saün alan firmaların talebi üzerine bugüne ertelendiğini belirtti. Zafer Topuz, 10 şirketin şartname saün aldığı ihalede, sadece IC İçtaş İnşa-at'm teklif verdiğini büdirdi. Topuz'un açıklamalarının ardmdan teklif veren firmanın sunduğu zarflar noter huzurunda açıldı, mali ve teknik yeterlilikler komisyon tarafından burada incelendi.

İnceleme işlenüerinin ardından bilgi veren Topuz, firmanın teklifinin mali ve teknik açıdan yeterli olduğunu kaydetti. Son olarak işletme süresinin yer aldığı teklif zarfı açan Topuz, IC İçtaş'ın 32 yıl olan işletme süresi teklifini, ihaleye giren tek firma olduğu için tekrar değerlendirmesini talep em. Bunun üzerine şirket yöneticileriyle görüşen IC İçtaş İnşaat Ulaşürma Projeleri Direktörü İlker Öksüz, süreyi 29 yıl 11 aya indirdiklerini açıkladı. Firma yöneticilerine bu jestlerinden ötürü teşekkür eden Topuz, komisyonun, IC İçtaş İnşaaf a ihalenin verilmesi yönündeki kararırım, öncelikle DHMİ Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu'nca onaylanacağını, daha sonra Ulaştırma Bakanlığının onayına sunulacağını ve taslak sözleşmelerin taraflar arasında paraflanmasının ardmdan YPICya gönderileceğini anlam. Topuz, sözleşmenin YPKnın onayından soma imzalanacağını belirtti. Bu arada, işletme süresi dışında olmak üzere, tesisin yapım süresinin 36 ay olması öngörülüyor.
Dünya


Geri Dön