25 / 04 / 2024

ICBC, İstanbul Finans Merkezi'ne mi geliyor?

ICBC, İstanbul Finans Merkezi'ne mi geliyor?

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Aşan, ICBC yöneticilerini ağırladı. Yapılan görüşmede İstanbul Finans Merkezi'nin imkanlarının da ICBC yetkilileriyle değerlendirildiği öğrenildi...



Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, dün Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde dünyanın en büyük bankası olan ICBC yöneticilerini ağırladı. Gerçekleşen görüşmede, ICBC Turkey Bank Yönetim Kurulu Başkanı Xiangyang Gao, ICBC Turkey Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü Oraj Özel ve ICBC Turkey Bank Kredi ve Yatırım Yönetimi Bölüm Başkanı Zhang Hang Ki yer aldı.

ICBC, İstanbul Finans Merkezi ne mi geliyor?

VW ilgiyi artırdı

Milliyet'te yer alan habere göre; görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2022 yılında açılacağını ifade ettiği İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesi detaylı şekilde değerlendirildi ve yeni yatırım imkanları ile ekonomik gelişmeler ele alındı.

Xiangyang Ga toplantıda Türkiye’ye ve “Türk ekonomisine duyduğu güven ve saygıdan” bahsetti. Ga İFM'nin açılması ardından ele alınabilecek yeni yatırım imkanları, bankacılık sistemi konusunda görüşmeler yaptı.

Görüşmeye ilişkin Milliyet’e konuşan Prof. Aşan, Çinli yatırımcılarla uzun süredir görüşmeler yaptıklarını ifade ederek, "Alman devi Volksvagen’in Türkiye’de hayata geçireceği yatırım ve Türkiye’nin büyük yatırımlara yönelik teşvikleri Çinlilerin Türkiye’ye olan ilgisini oldukça yükselttiğini gördük" diye konuştu.

İFM'de birçok Çin finans kuruluşunun gelmesini beklediklerini belirten Aşan, kısa süre içinde “ekonomik ve finansal hacmin artmasını öngördüklerini” ifade etti.
 

3 inşaatçı çekildi, Türkiye Varlık Fonu İFM'ye ortak oldu!
 


Geri Dön