28 / 03 / 2024

İcradan satılık Airbus!

İcradan satılık Airbus!

Geçtiğimiz yıl sonuna doğru işletme ruhsatı iptal edilen Saga Havayolları’ na ait Airbus A310 - 304 model bir uçak icradan satışa konuldu. Alacaklı bankanın satışa çıkardığı uçak için 8 milyon lira bedel belirlendi....



Saga Havayolları’ na ait Airbus A310 - 304 model bir uçak icradan satışa konuldu. Alacaklı bankanın satışa çıkardığı uçak için 8 milyon lira bedel belirlendi. Şirket sahipleri ise belirlenen fiyatın düşük olduğu gerekçesi ile satışa itiraz etti.


İşadamı Abdulkadir Kolot’ın 12 yıl kadar önce kurduğu, 10 uçaklık filoya kadar ulaşan şirket özellikle yurtdışı operasyonlardan beklediği performansı yakalayamayınca sıkıntıya girmişti.


Mali zorluk yaşayan şirketin faaliyetleri önemli ölçüde azalırken, şirket bünyesindeki varlıkların da icradan satışı gündeme geldi. Alacaklı bankalardan biri şirkete ait uçaklardan birini icradan satışı çıkardı.


8 MİLYON TL'YE

Satışa çıkarılan uçak Airbus A310-304 model. Uçak için belirlenen muhammen bedel 8 milyon 8 bin TL. İcraburada.com. sitesinde yer alan şartnameye göre icradan satış ihalesi 20 Şubat’ta yapılacak. Bakırköy 18. İcra Müdürlüğü’nün yapacağı satış ihalesinin ikincisi 7 Mart’ta yenilenecek.


SATIŞA İTİRAZ EDİLDİ

Şirket kaynaklarından edinilen bilgilere göre ise, icradan satışa itiraz edildi. İtiraz gerekçesini ise uçak için belirlenen bedel oldu. Şirket kaynakları söz konusu uçağın 10 milyon dolar seviyesinde bir değere  sahip olduğuna işaret etti.


Saga Havayolları'nın kapanması yanı sıra SKY Havayolları da faaliyetlerini durdurmuştu.


Hürriyet


Geri Dön