19 / 04 / 2024

İcralık gayrimenkuller 2010'da 2 kat artış gösterdi!

İcralık gayrimenkuller 2010'da 2 kat artış gösterdi!

İcralik.com internet sitesinde ayda ortalama 5000 icradan satılık ilanı yayınlanıyor...



Bunun yüzde 80'ini gayrimenkul ilanları oluşturuyor. Geçtiğimiz yıllarda günde 60-70 ihale olurken, bu yıl günde 400 ihale olabiliyor. icralik.com aracılığı ile 2 yılda 674 fabrika icradan satıldı. Bunun yanı sıra Kuruçeşme Arena, Zarif Mustafa Paşa Yalısı, oteller, benzin istasyonları, köşkler, arsalar gibi gayrimenkullerin icra ihaleleri artış gösteriyor.

icralik.com web sitesini 28 yaşında genç girişimci halen üniversite öğrencisi olan Can Emrah Özoral 2 yıl önce,10000 lira sermayeyle kurdu.

Sitenin şuanda 51 bin üyesi var ve aylık 100 bin ciro gerçekleştiriyor. icralik.com'da bentleyden köşke, tavuktan ineğe, mayadan suya kadar herşey icralık olabiliyor. Sitenin amacı icra ihalelerini tekele bırakmamak halkında katılımını sağlamak. Ne kadar fazla katılım olursa borçlunun malı,ihalede o kadar iyi fiyata satılıyor ve borçlununda alacaklınında yüzü gülüyor. 2009 başından beri süre gelen küresel ekonomik kriz bir çok kişinin icradan malının satılmasına neden olmuştur. icralik.com insanların ihalelere iştirakını sağlamakla borçlunun malının ihale ortamında daha yüksek fiyatla satılmasına destek olmaktadır.Bu sayede borçlu borcunu daha çok ödeyebilmekte, alacaklı alacağını tahsil edebilmekte, devletde aynı oranda vergisini yüksek almaktadır.


Geri Dön