16 / 04 / 2024

İDO Kadıköy-Yenikapı-Bursa Hattı 'nı 17 Şubat'ta devreye sokacak!

İDO Kadıköy-Yenikapı-Bursa Hattı 'nı 17 Şubat'ta devreye sokacak!

İDO'nun devreye alacağı Kadıköy - Yenikapı/Bursa seferleri ile Bursalılar, her iki yakanın önemli ulaşım merkezleri olan Yenikapı ve Kadıköy üzerinden İstanbul’un metro ağına dahil olabilecek.




İDO, Marmaray’ın Taksim-Yenikapı bağlantısının hizmete girmesi üzerine 17 Şubat’ta Kadıköy-Yenikapı-Bursa Hattını devreye sokacak.


İDO'nun devreye alacağı Kadıköy-Yenikapı/Bursa seferleri ile Bursalılar, her iki yakanın önemli ulaşım merkezleri Yenikapı ve Kadıköy üzerinden İstanbul’un metro ağına dahil olabilecek.


Denizyolu ulaşımını İstanbul’un raylı sistem ağına entegre eden hat ile seyahat eden yolcular, Yenikapı merkezli Metro bağlantısı ile Taksim, Şişli-Mecidiyeköy’e 10-15 dk.’da,  Marmaray  bağlantısı ile Üsküdar’a 8 dakikada, Aksaray metrosu ile de havaalanına 25 dakikada ulaşabilecekler.


Bursalıların İstanbul’a varışlarından itibaren Marmaray ve Kadıköy-Kartal metrosunu kullanarak Avrupa Yakası’nda ve Anadolu Yakası’nda birçok noktaya ulaşmalarını sağlayacak seferler ile yıl sonuna kadar 500 bin yolcunun taşınması hedefleniyor.


Hürriyet



Geri Dön