28 / 03 / 2024

İdris Güllüce: 1 Ocak 2014’ten itibaren 90 katrilyon yatırım yapıldı!

İdris Güllüce: 1 Ocak 2014’ten itibaren 90 katrilyon yatırım yapıldı!

Türkiye’nin düne kadar soğan patatesi sattığını bugün ise helikopter sattığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kendi bakanlığının 1 Ocak 2014’ten itibaren yatırım miktarının 90 katrilyon olduğunu söyledi




Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Memur-Sen  TOKİ  2. Etap konutlarının anahtar teslimin törenine katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi. Bakan Güllüce ilk olarak Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Oda Başkanı Ali Şekerdağ ’ın karşıladığı Bakan Güllüce’ye Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve AK Parti Elazığ Milletvekilleri Şuay Alpay ile Zülkif Demirbağ eşlik etti.


Ticaret ve Sanayi Odasında açıklamalarda bulunan Bakan Güllüce, “Yapılan kalkınma hamlesi ile hükümet son 10-12 yılda Türkiye’nin her noktasında gelişme ve kalkınma devam ediyor. Elazığ ili de bunlardan bir tanesi hatta en iyi yerlerden bir tanesi. Kalkınma da bizim bakanlığımızla ilgili rakamlar vermek istiyorum. Dün Çevre Yönetimi Genel Müdürü geldi ve bana ‘sayın bakan 1 Ocak 2014’ten bugüne kadar, verdiğimiz ÇET raporu yani yatırım yapacakların miktarı ne kadar biliyor musunuz’ dedi. Dedim bilmiyorum, toplamam mümkün değil. 90 katrilyon. 1 Ocak’tan düne kadar imzaladığımız yatırım ÇET raporu katrilyon. Daha bizim önümüzde Kasım ve Aralık ayları var, her halde 100 katrilyonu bulacağız. Bu yatırım Türkiye’nin ne kadar geliştiğini kalkındığını göstermekte olan önemli bir rakam” dedi.

Türkiye düne kadar, patates, soğan, sarımsak, kuru üzüm ve incir sattığına vurgu yapan Bakan Güllüce, “Şimdi helikopter satıyor. Tabi bu hal bazı rahatsızlıklar da oluşturuyor. Bir yerleri kıskandırıyor. Türkiye artık dünyanın en büyük havaalanını yapan bir ülke haline geldi. Buda bir yerleri rahatsız ediyor. O yüzden Türkiye üzerinde fırıldak ve fesatlık hadiseleri yapılmaya çalışılıyor ama Türkiye’nin Anadolu kimyası taşıyan her vatandaşı birlik ve beraberliği sağlayarak bu hızı devam ettirecektir”şeklinde konuştu.

Elazığla ilgili yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi de veren Bakan Güllüce, ”Bakanlığımızla ilgili Elazığ’da kentsel dönüşüm çalışmalarımız var. Kentsel dönüşün çalışmaları Elazığ’da farklı bir çizgide devam ediyor. Kentsel dönüşümün daha da hızlanması için biz bakanlık olarak elimizden gelen ne varsa yaptık. Değerli başkanımızla el verip birkaç kere toplantı yaptık ve inşallah iyi bir sonuçla sonuçlandıracağız” diye ifade ederek sözlerini tamamladı.

ETSO Başkanı Şekerdağ’ı da dinleyen Bakan Güllüce, her konuda yardımcı olacaklarını ifade etti.

 



Milliyet


Geri Dön