18 / 04 / 2024

İdris Güllüce'den İztuzu açıklaması!

İdris Güllüce'den İztuzu açıklaması!

Konuyla ilgili yapılan eylemleri eleştiren Güllüce, "Orada eylem yaparak illa belediyeye verilsin açık ihale yapılmasın diyorlarsa ben buna evet demem. İhale hukukuna göre 1 lira fazla veren alır" diye konuştu.




Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, NTV yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Muğla'nın Ortaca ilçesindeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nın özel şirkete verilmesine ilişkin tartışmalara değinen Güllüce, mahkemenin ihaleyi durdurma kararı verdiğini hatırlattı.


Konuyla ilgili yapılan eylemleri eleştiren Güllüce, "Orada eylem yaparak illa belediyeye verilsin açık ihale yapılmasın diyorlarsa ben buna evet demem. İhale hukukuna göre 1 lira fazla veren alır" diye konuştu.


İdris Güllüce, İztutu Plajı'yla ilgili açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:


'Oranın bir sahibi olması gerekiyor'


"Kıyılar bizim bakanlığımızın uhdesinde. Burayı kendi başına bıraktığınızda hoş olmayan şeylerle karşılaşılıyor. Vatandaşa doğru sunulursa vatandaş buna itiraz etmez. Atıklar oluyor çirkin şeyler oluyor oralarda. Orasının bir sahibi olması bir kontrolü olması gerekiyor. 1990’dan beri bahse konu olan yer kiralanmış yeni bir şey değil yani. Burayı kime kiralarsanız bir şekilde şaibesi olur biz nereyi kiralayacaksak açık ihale ile kiralıyoruz. Açık ihale ile kiralayınca bir lira fazla veren ihale hukukuna göre alır. Bu belediyedir, Ahmet’tir Mehmet’tir alır onu. Belediye girmemiş ve almamışsa bizim problemimiz değil.


Girişten para alınmayacak şezlong gibi şemsiye gibi şeylerden para alınacak. Bıraksanız öyle olduğu gibi başka bir sorun çıkıyor. Belediyeye verseniz Türkiye'nin belediye hudutları olmayan yerlerde ne yapacağız? Dolayısıyla bir yeri kiralamak istiyorsak açık ihale ile veririz kim alıyorsa alsın. Şu anda mahkeme zaten iptal de etti. Tabii orada bizim bakanlığa ait olan bir vakıf var onun ihale etmesinden kaynaklı bir durum. Dolayısıyla şu anda dondu iş. Orada hukuksuz bir şey olmuş değil yani. 


'Ben buna evet demem'


Yargının kararı olmasına rağmen bir takım eylemler olduğu için bunu konuşuyoruz. Demokratik haklarını insanlar tabi kullansınlar ama bir de karşı taraf ne yapmak istiyor diye bir dinleseler, orada eylem yaparak belediyeye verilsin açık ihale olmasın diyorlarsa ben buna evet demem. Hiçbir belediye için evet demem. Ama orada girişte ücret alınıyor iddiasında bulunuyorlarsa bu doğru değil, şezlong alacaksanız bedelini ödeyin diyorum. 


Bir kere insanlar bilmeden bir şeyler söylüyorlar ya da kasten hedef saptırtıyorlar. Kıyı kenar çizgisi ile deniz arasındaki yerde hiçbir şekilde imara açılamaz yasa var zaten. Bir yerin ormanını kaldırmak gibi bir şey. TEM otoyolunda bu yolun üstünde inşaat yapmak gibi bir şey. Kıyı kenar çizgisinden 100 metre yukarısında kadar da bir şey yapılamıyor zaten. Hangi belediye başkanı böyle bir yanlış yapabilir ki."



Dünya


Geri Dön