26 / 04 / 2024

İETT otobüsleri yenilenecek, mayısta sefere konulacak

İETT otobüsleri yenilenecek, mayısta sefere konulacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT ile ilgili HT İstanbul'a gelen şikayetlerin kendisine sorulması üzerine, sıkıntılı otobüslerin devre dışı bırakılarak yenileneceğini söyledi...



2 bin yeni İETT otobüsüne ihtiyaç olduğunu belirten Topbaş, 'Bununla ilgili Otobüs Aşž isimli bir şirket kurduk. şžirket ilk ihalesini yaptı ve 172 otobüslük filosunu oluşturuyor. Arkasından 500 otobüslük yeni bir çalışmaya giriyor. Yeni otobüslerimizin rengini ve modelini halkımız seçecek. Engelli, yaşlı ve çocukların da rahat kullanabileceği klimalı araçlar olacak' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ABD'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında HT İstanbul'un gündeme getirdiği İETT otobüslerinin sayısının yetmemesi ve otobüslerde vatandaşların üşümesiyle ilgili soruları cevaplandırdı. Uzun süredir sıkıntı yaşanan İETT otobüslerinin yenileneceğini belirten Topbaş, 'Yaptığımız tespitlerde İstanbul'da 2 bin adet daha otobüse ihtiyacımız var. 2 bin yeni otobüsü tedarik ettiğimizde İstanbul'un en sıkıntılı otobüsleri de devre dışı kalacak. Bununla ilgili Otobüs Aşž isimli bir şirket kurduk. şžirket ilk ihalesini yaptı ve 172 otobüslük filosunu oluşturuyor. Arkasından 500 otobüslük yeni bir çalışmaya giriyor' dedi.

OTOBÜSÜ HALK SEçECEK

Yeni otobüslerin mayıs ayında sefere konulacağını anlatan Topbaş, 'Bu araçların rengi farklı olacak, çevreci özellikte doğal gazla çalışacak. Engelli, yaşlı ve çocukların da rahat kullanabileceği klimalı araçlar olacak. Renk ve model üzerinde de ayrı bir çalışmamız var. Otobüslerimizin alternatif renklerini İstanbullulara seçtirmek istiyoruz. Bunu belediyemizin resmi web sitesinde başlatacağımız anketle belirleyeceğiz. Otobüslerin hangi renkte olması gerektiğinin karanını halkımız verecek. Halk otobüsleri de başka bir renk almak isterlerse yeni bir kararla onların renkleri de değiştirilebilir. Özellikle bu otobüslerin yerli imalat olması için ihale şartnamemizde ciddi destek verdik' diye konuştu.

KANUN TANIMIYORLAR

Topbaş, İstanbul Davutpaşa'dan sonra  Ankara  OSTİM'de gerçekleşen patlamaların hatırlatılması üzerine şunları söyledi: 'Plansız gelişmenin getirdiği bir sorunu yaşamaktayız. Davutpaşa surların dışında zamanla bir sanayi alanı olarak ortaya çıktı. Gecekondulaşma da bununla beraber gelişti. Sanayiye yerleşim alanlarının iç içe girmesinden dolayı bu ağır faturaları ödüyoruz. Ancak yaşanan bütün acılara rağmen merdiven altı imalatlar çok riskli şartlar altında devam ediyor. Ekiplerimiz ruhsatsız merdiven altı imalat yapan yerleri mühürlüyor. İşyeri sahibi kanun tanımıyor, mührü söküp imalata devam ediyor. Kanunlar gereği uygulanan ağır para cezalarının da fayda etmediği ortada. Biraz da bu işyeri sahiplerinin duyarlı olmasını bekliyoruz' şeklinde konuştu.

BAN Kİ-MOON İLE DE GÖRÜşžECEK

ABD'ye giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Dünya Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Başkanı sıfatıyla New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) binasında ki bir panelde konuşma yapacak. Topbaş, Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz ile ardından da New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ile görüşecek. CLG Başkanı sıfatı ile Başkan Kadir Topbaş, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile yapacağı görüşmede Dünya Yerel Yönetimler Birliği'nin (UCLG) Birleşmiş Milletler'de en üst düzeyde ve aktif bir şekilde temsili konusu gündeme gelecek.
Habertürk


Geri Dön