28 / 03 / 2024

İFM'deki Ziraat Finans Kuleleri için çalışmalar başladı!

İFM'deki Ziraat Finans Kuleleri için çalışmalar başladı!

Ziraat Finans Grubu’na katılan Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ faaliyete geçti. Ziraat Bankası’nın uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nde hayata geçirilecek ‘Ziraat Finans Kuleleri’ çalışmalarına da başladı.



Ziraat Finans Grubu’na katılan Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ faaliyete geçti. Ziraat Bankası’nın uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nde hayata geçirilecek ‘Ziraat Finans Kuleleri’ çalışmalarına da başladı.


Ziraat Finans Grubu’na katılan Ziraat Gayrimenkul Yatırım  Ortaklığı AŞ’nin kuruluş çalışmaları tamamlanarak, faaliyetlerine başladı. 1.3 milyar lira ödenmiş sermayesi bulunan şirket, varlık yapısı içinde Uluslararası İstanbul Finans Merkezi (İFM) içinde yer alan ‘Ziraat Finans Grubu Kuleleri Projesi’ başta olmak üzere önemli gayrimenkul projelerini barındıracağı ifade edildi. 


Konuyla ilgili açıklama yapan Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürü Yakup Demirci, şirketin Türkiye’de gayrimenkul yatırım ortaklığı sektörünü büyütmek gibi öncelikli hedeflerle yola çıktığını dile getirdi. Demirci, “Gayrimenkul yatırım ortaklıklarının verimliliğini artırmak, getiri potansiyeli yüksek gayrimenkullere ve gayrimenkule dayalı projelere yatırım yapmak, bu projeler aracılığıyla yapı endüstrisinin gelişimine katkı sağlamak ve portföyündeki gayrimenkullerden kira geliri ve gayrimenkul alım satım kazancı elde etmek hedefleriyle faaliyetlerine başlayan Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. hissedarları için değer oluşturacak” dedi.


27 bin metrekare


Ziraat GYO’nun, İFM projesinin yanı sıra Ziraat Finans Grubu’na ve yatırımcılarına ‘katma değer oluşturacak’ projeler hayata geçirmek üzere çalışmalar gerçekleştireceği belirtildi. Genel Müdür Yakup Demirci “Öncelikle ülkemizin en önemli projelerinden biri olan Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nde, Ziraat Bankası’nın sahip olduğu yaklaşık 27 bin metrekarelik bir alan üzerinde yaklaşık 430 bin metrekarelik inşaat hacmini hayata geçirmek üzere Ziraat Finans Kuleleri çalışmalarına başlıyoruz. Sektörün önde gelen GYO’larından biri olma hedef ve stratejisi ile kurulan Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. bu proje ile Uluslararası İstanbul Finans Merkezine de büyük katkı sağlayacak. Bu girişim ile Ziraat Finans Grubu’nun finansal çözüm sunma kabiliyetinin artmasına katkı sağlamış olacağız” diye konuştu. 


İFM’de çalışmalar hızlanıyor


3 milyon 200 bin metrekarelik alan üzerinde yer alacak İstanbul Finans Merkezi’ne ilk kazma 2014 yılında vurulmuştu. Projenin tüm altyapı işlerini üstlenen Ağaoğlu tarafından daha önce hafriyat, ortak alan-altyapı, ulaşım yolları, kapalı ve açık otoparklar gibi alanların tamamlandığı açıklanmıştı. Diğer firmalar da kendi alanlarında çalışmaya başlarken, Başbakan Yıldırım, SPK ile BDDK binalarının temel atma töreninde, Merkez Bankası başta olmak üzere tüm kamu bankalarına çağrı yaparak, “Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank başta olmak üzere bütün bankalarımız bir an önce gelsin, burada temeli atsınlar. Finans merkezi demek hepsinin bir araya gelerek güçlerini birleştirmeleri demek. Aksi halde birer birer gelirseniz ne olacak? Zaman kaybı olacak. Zaman kaybı olunca da istediğimiz hızda projeler gerçekleşmeyecek” ifadelerini kullanmıştı. 2018 yılında büyük bir kısmı tamamlanması beklenen projenin tamamının ise 2020 yılında bitirilmesi hedefleniyor.


Milliyet


Haber Star'fa şu şekilde yer aldı


1.3 milyar TL ödenmiş sermayesi bulunan, varlık yapısı içinde Ziraat Finans Grubu Kuleleri Projesi başta olmak üzere önemli gayrimenkul projelerini barındıran şirketin Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sektörüne yeni bir heyecan getirmesi bekleniyor. Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürü Yakup Demirci “Ülkemiz gayrimenkul yatırım ortaklığı sektörünü büyütmek, verimliliğini artırmak, getiri potansiyeli yüksek gayrimenkullere ve gayrimenkule dayalı projelere yatırım yapmak, bu projeler aracılığıyla yapı endüstrisinin gelişimine katkı sağlamak ve portföyündeki gayrimenkullerden kira geliri ve gayrimenkul alım satım kazancı elde etmek hedefleriyle faaliyetlerine başlayan Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. hissedarları için değer oluşturacak” dedi.


430 BİN METREKARE İNŞAAT

Demirci “Öncelikle ülkemizin en önemli projelerinden biri olan Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nde, Ziraat Bankası’nın sahip olduğu yaklaşık 27 bin metrekarelik bir alan üzerinde yaklaşık 430 bin metrekarelik inşaat hacmini hayata geçirmek üzere Ziraat Finans Kuleleri çalışmalarına başlıyoruz. Sektörün önde gelen GYO’larından biri olma hedef ve stratejisi ile kurulan Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. bu proje ile Uluslararası İstanbul Finans Merkezine de büyük katkı sağlayacak. Bu girişim ile Ziraat Finans Grubu’nun finansal çözüm sunma kabiliyetinin artmasına katkı sağlamış olacağız. Ziraat GYO,  bu önemli projenin yanı sıra ülkemize, Ziraat Finans Grubu’na ve yatırımcılarına katma değer oluşturacak projeleri hayata geçirmek üzere çalışmalar gerçekleştirecektir” diye konuştu.


Star


Haber Ege Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı!


Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kuruluş çalışmalarını tamamladı ve faaliyete geçti. 1,3 milyar lira ödenmiş sermayesi bulunan ve Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, çalışmalarını tamamladı ve Ziraat Finans Grubuna katıldı. Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, kuruluş çalışmaları tamamlanan Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 1,3 milyar lira ödenmiş sermayesi bulunuyor. Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, varlık yapısı içinde Ziraat Finans Grubu Kuleleri Projesi başta olmak üzere, önemli gayrimenkul projelerini barındırıyor. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ Genel Müdürü Yakup Demirci, Türkiye'nin gayrimenkul yatırım ortaklığı sektörünü büyütmek, verimliliğini artırmak, getiri potansiyeli yüksek gayrimenkullere ve gayrimenkule dayalı projelere yatırım yapmak, projeler aracılığıyla yapı endüstrisinin gelişimine katkı sağlamak ve portföyündeki gayrimenkullerden kira geliri ile gayrimenkul alım satım kazancı elde etmek hedefleriyle faaliyetlerine başladıklarını bildirdi. Yaklaşık 430 bin metrekarelik inşaat hacmini hayata geçirmek üzere Ziraat Finans Kuleleri çalışmalarına başladıklarını da kaydetti.


Ege haber


Geri Dön