29 / 03 / 2024

Büyükçekmece'de icradan 1 milyon 69 bin liraya satılık tarım arazisi!

 Büyükçekmece'de icradan 1 milyon 69 bin liraya satılık tarım arazisi!

Büyükçekmece'de yer alan tarım arazisi icradan 1 milyon 69 bin liraya satılıyor...



T.C. BÜYÜKÇEKMECE 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ NDEN TAŞINMAZ MAL AÇIK ARTTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2010/94 TAL.


Satılmasına Karar verilen Taşınmazın Cinsi ve özellikleri:TAPU KAYDI: İstanbul ili, Büyükçekmece ilçesi, Muratbey Köyü, Lahana mevkii, 675 parsel sayılı, 16.235,00m2 yüzölçümlü, ana taşınmaz niteliği tarla olan taşınmaz.


NİTELİKLERİ: Satışa konu taşınmaz tapunun İstanbul ili, Büyükçekmece ilçesi, Muratbey Köyü, 675 parselinde kayıtlı olup, adres olarak TEM otoyolu üzerindeki Ahmediye Köprüsünden Çatalca istikametine geçtikten sonra soldaki akaryakıt istasyonunu takiben devam eden Hürriyet Caddesi üzerindeki Türkmen Lojistik ve Karınca Nakliyat firmalarının yer aldığı yolun sonundan sola dönüldüğünde sağda Akyol Maden işletmesini devamla takribi 350 m. ileride yolun çatal olduğu kısımdan da takribi 200 m. mesafede çevresi tel örgüyle çevrili kenarları ağaçlandırılmış taşınmaz olup; ulaşımı kısmen stabilize, kısmen toprak yol ile sağlanmaktadır. TEM otoyoluna kısmen cephe konumdadır. Halen tarım arazisi olarak kullanıldığı anlaşılmaktadır. 


İMAR DURUMU: Dosyasında mevcut Büyükçekmece Belediye Başkanlığı’nın lk9.01.2010 tarihli yazısında; Büyükçekmece ilçesi, Muratbey Mah. 675 parsel sayılı taşınmazın ISKI’nin orta mesafeli koruma alanında kaldığı, 21.01.2007 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca onaylanan 1/1000 ölçekli Havza Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama imar Planında kısmen konut gelişme alanı (Al), KAKS=0,14, Max.H=6,50 m’nin ifraz şartı 1000 m2; kısmen park; kısmen yol olarak ayıldığı belirtilmektedir.


KIYMETİ: 1.069,348,00-TL Birinci Satış günü: 02/07/2012 Pazartesi günü saat 15.20-15.30 saatleri arasında

İkinci Satış günü: 12/07/2012 Perşembe günü saat 15.20-15.30 saatleri arasında Büyükçekmece 2. icra Müdürlüğü Adresinde


1)-Açıkarttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %60’ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaklar mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa^n çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla, Yukarıda yazılı yer ve saatler arasında ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. ikinci arttırmanın resmi tatile rastlaması halinde tatilin bitimini izleyen ilk iş günü aynı yerde ve aynı saatler arasında ikinci arttırma yapılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40’ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçham olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2)-Arttırmayaiştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20’si nispetinde nakit veya bu miktar kadar bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Satıştan Mütevellit Binde 4,95 ihale damga resmi, % 18,KDV ile 1/2 tapu harç ve masraflar Alıcıya, 100,00 TL için yüzde 2 aşan kısım için yüzde 1 Tellaliye resmi satıcı (borçluya) ait olacaktır. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.


3)-îpoteksahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaklardır.


4)-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilin mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5)-Şartname,ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6)-Satışaiştirak edenlerin Şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaklar, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. (Ic.Ifl.K. 126) (*) ilgililer tabiri¬ne irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Adlanna tebligat yapılamayan ilgililere gazete ilanı tebligat yerine geçerlidir.



Geri Dön