24 / 04 / 2024

İHH, Pakistan'da 100 kalıcı konutun temelini attı!

İHH, Pakistan'da 100 kalıcı konutun temelini attı!

Pakistan´da yaşanan sel afetinde evlerini kaybedenlere İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, 100 konutun temel atma işlemini tamamladı



Pakistan´da yaşanan sel afetinde evlerini kaybeden aileler için kalıcı konut projesini hayata geçiren İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 100 konutun temel atma işlemini tamamladı.

İHH İnsani Yardım Vakfından yapılan açıklamada, ilk etapta 3 farklı bölgede yapılacak 100 konutun, 2 ay içerisinde ailelere tam eşyalı olarak teslim edileceği bildirildi.

Binlerce kişinin hayatını kaybettiği, yüz binlerce evin sular altında kaldığı sel afetinde, bütün ekonomisi tarıma ve hayvancılığa dayanan Pakistan´da, tarım alanları sel suları ile kullanılamaz hale gelirken binlerce hayvan telef oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İHH Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, afette, topraktan yapılan evlerin yıkıldığını, ancak çimentodan yapılan evlerin sağlam kaldığını belirterek, İHH tarafından inşa edilecek konutların da çimentodan yapılacağını, dolayısıyla olası sel felaketlerine karşı daha dayanıklı olacağını vurguladı.

Bölgedeki izlenimlerini de aktaran Sarıkurt, şunları kaydetti:
"Pakistan´ın kuzey bölgelerinde sel suları çekilmeye başladı, ancak Güney bölgelerde hala sel suları çekilmiş değil. İHH olarak selin çekildiği bölgelerde kalıcı projeleri hayata geçirmeye başladık. Öncelikli olarak 100 adet kalıcı konutun temel atma işlemini gerçekleştirdik. Sel sularında evlerini kaybeden aileler her şeye rağmen köylerini terk etmek istemiyorlar. Dışarıda bez parçaları üzerinde yaşamaya çalışıyorlar. Biz 3 bölgede 100 konutun temel atma işlemini gerçekleştirdik. İleride halkımızın yardımları ile bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz. Mesela Bela bölgesinde 35 ev sel sularında yıkılmış. Biz bu 35 ailenin evini yeniden yaparak kendilerine teslim edeceğiz."

Her bir evi 5 bin 500 dolar maliyetle inşa edecekleri bilgisini veren Sarıkurt, 60 metrekare olarak planlanan evlerin, iki oda, bir mutfak, banyo ve tuvaletten oluşacağını, konutların afet bölgelerinin tamamında yapılacağını ve evlerin tam eşyalı olarak ailelere teslim edeceğini belirtti.

Açıklamada, İHH ekiplerinin, ilk etapta Nevşahra eyaleti yakınlarında bulunan Kuralşerif, Bela ve İsmailhan bölgelerinde konutların temel atma işlemlerini gerçekleştirdiği vurgulandı.
AA


Geri Dön