26 / 04 / 2024

İHH Somalide 24 evli bir köy inşa edecek!

İHH Somalide 24 evli bir köy inşa edecek!

Somalide köy inşa etme kararı alan İHH'nın Somali Koordinatörü Altun, "Ülkedeki iç savaş sırasında, Mogadişudaki Camao Köyünde tamamen yanan 24 evi yeniden inşa edeceğiz" diye konuştu



İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Somali Koordinatörü Taner Altun, ülkedeki iç savaş sırasında Mogadişuya bağlı Camao Köyünde tamamen yanan 24 evi yeniden inşa edeceklerini bildirdi.

İHH Somali Koordinatörü Taner Altun, ülkede uzun yıllar süren iç savaşta maddi ve manevi kayıplar yaşandığını, Somalili vatandaşların yaralarını sarmak için Mogadişuya geldiklerini ifade etti. Somalide birçok insani yardım çalışması yaptıklarını, Kurban Bayramında kestikleri kurbanları dağıtarak gıda yardımında bulunduklarını dile getiren Altun, artık kalıcı yardımlar yapmak için harekete geçtiklerini söyledi.

İç savaş sırasında Mogadişuya bağlı Camao Köyünde tamamen yanan 24 evi yeniden inşa edeceklerini kaydeden Altun, şöyle konuştu:

"Camao Köyündeki yangının neden çıktığı bilinmiyor. Yangında birbirine çok yakın olan 24 ev tamamen kül olmuş. Evleri yanan Somalililer, maddi güçleri olmadığı için binalarını yeniden inşa edemiyorlar. İnşaat malzemelerini hazırlıyoruz. En kısa zamanda evlerin yapımına başlayacağız. Evleri 2 oda ve 1 salon şeklinde yeniden inşa ederek sahiplerine teslim edeceğiz."

AA


Geri Dön