20 / 04 / 2024

İhtarname süresi doldu Murat Vargı yargı yolunda

İhtarname süresi doldu Murat Vargı yargı yolunda

Samsun'da otel yapmak için 1.5 yıl önce Avusturyalı gayrimenkul geliştirme şirketi Meinl European Land ile anlaşan ve 39.5 milyon dolar teminat veren Vargı, 1.5 yıl boyunca ulaşamadığı şirkete 24 Nisan'da ihtarname yolladı



Geçtiğimiz günlerde, Avusturya'nın köklü ailelerinden Meinl Ailesi'nin oğlu olan ve ülkesinde milyarlarca dolarlık dolandırıcılıkla suçlanan Julius Meinl'in gayrimenkul geliştirme şirketi Meinl European Land aracılığıyla, MV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Vargı'yı 39.5 milyon dolar zarara uğrattığı ortaya çıkmıştı. Avusturyalı işadamının ortak olduğu Mel2 adlı şirket, Samsun Belediyesi'ne ait bir arsa üzerinde geliştireceği karma projenin otel bölümünü satmak için Vargı'nın sahip olduğu Güzel Oteller A.Ş. ile anlaştı. Kendisini garantiye almak için 39.5 milyon dolar da teminat ve arsa payı aldı. Ancak, belediyeden ihale ile arsanın alınmasının üzerinden geçen 1.5 yılı aşkın sürede proje başlamadı. Murat Vargı da bu süreçte Mel2'nin Yönetim Kurulu Başkanı Henrik Stig Moeller'e ulaşmaya çalıştı fakat başarılı olamadı.

Meinl Land Europe bir süre önce Avusturyalı Meinl Ailesi'nin elinden çıktı. İsrail firması Gazit ile Citigroup, Meinl European Land'in çoğunluk hissesini satın aldı. Satın alımın ardından şirketin adı Atrium European Real Estate olarak değiştirildi. Ancak Vargı, şirketin yeni sahiplerinden de konuyla ilgili bir geri dönüş alamadı.

Bunun üzerine 24 Nisat 2009 itibarıyla şirkete bir ihtarname yolladıklarını söyleyen Güzel Oteller A.Ş. İletişim Koordinatörü Gülperi Ceylan, 'Bu ihtarnamenin 1 aylık süresi vardı. Hiçbir şekilde yanıt almadık. Şu anda yerinde tetkik yapılıyor. Tetkiklerden sonra dava açılacak' diye konuştu. 2008 faaliyet raporuna göre Atrium'un Türkiye'de 200 milyon euroluk yatırımı olduğunu ifade eden Ceylan, 'Bu şirketin Türkiye'de başka belediyelerle de anlaşmaları var. Bu davalarla birlikte Atrium'un Türkiye pazarından tamamen vazgeçmesi gerekecek. Çünkü hiçbir belediye ya da şirket bu gelişmelerden sonra onlara güvenmeyecektir' diye konuştu.

1.5 milyar dolar eurobondu var

Gülperi Ceylan'ın verdiği bilgilere göre Gazit'in Türkiye'de Acteeum olarak yapmış olduğu yatırımlar arasında Forum Trabzon, Malatya, Tarsus, henüz başlamadığı Forum TEM ve Göztepe'de 210 milyon TL ye aldığı eski çocuk esirgeme kurumuna ait 90 dönümlük arazi de var. Atrium'un ise uluslararası piyasalarda işlerini fonlamak için çıkartttığı 1.5 milyar dolarlık Eurobondu var. Rachel Lavine'in idare ettiği ana şirket Atrium'un ise bankalara 4.8 milyar dolar borcu bulunduğu tahmin ediliyor. (Akşam)

İlgili haber

Murat Vargı'yı 40 milyon dolar zarara uğrattı


Geri Dön