29 / 03 / 2024

İki büyük dünya devi arasında yaşanan ‘çip savaşı’ büyüyor

İki büyük dünya devi arasında yaşanan ‘çip savaşı’ büyüyor

Amerika ile Çin arasında yaşanan ‘çip savaşı’ büyüyor. Çip savaşında ABD ve Çin arasında yaşanan gerilim, Çin'in elektronik şirketi Micron'a getirdiği yasakla beraber artarak devam ediyor.



Ülkelerin ekonomik güçleri, güvenliği ve rekabet alanları konusunda son derece önemli bir yere sahip olan çip teknolojilerindeki gelişmeler yakından takip edilmeye devam edilirken ABD ve Çin arasındaki gerilim artarak sürüyor.

Çin yarı iletken teknolojisinde ve çip üretiminde ana oyuncu olmayı amaçlarken, Amerika ise teknolojik üstünlüğünü devam ettirmeyi ve Çin’in ekonomik ve teknolojik gelişiminin önüne geçerek çip savaşında öncü olmayı amaçlıyor.

İki büyük dünya devi arasında yaşanan ‘çip savaşı’ büyüyor

2021’de 555 milyar dolarlık bir hacme ulaşan çip ve yarı iletkenler pazarında sektörün 2030’lu yıllara doğru trilyon doları aşacağı tahmin ediliyor. Bu yüzden çip savaşları, uluslararası ticaret, teknoloji transferi ve küresel rekabet bakımından kritik öneme sahip. Aynı zamanda, ülkelerin ekonomik büyüme, istihdam ve güvenlikleri bakımından da stratejik bir önemi bulunuyor.

İşte detaylar...


Geri Dön