19 / 04 / 2024

İki yılda 35 sinema kapandı

İki yılda 35 sinema kapandı

Her geçen yıl Türk sineması büyüyor ve çekilen film sayısı giderek artıyor. Önümüzdeki sezon da 70'e yakın film gösterime girecek



Bu artış herkesi sevindirse de Türkiye'deki sinemaların sıkıntılarının hâlâ devam ettiği bir gerçek. Geçtiğimiz sezon Türkiye genelinde çoğu İstanbul'da olmak üzere tam 22 sinema salonu perde indirirken 2007-2008 sezonunda kapanan 13 sinema da eklenince son iki sezonda kapanan sinemaların sayısı 35'i buluyor.
2008-2009 sezonunda İstanbul'da Ataköy Atrium, Bahçelievler Holidayplex Ünverdi, Beykoz Acarkent, Çengelköy Maxi, Nişantaşı Movieplex, Ortaköy Feriye, Sefaköy Coloni Cinemarine, Silivri Maxi, Teşvikiye AFM ile Tuzla Sahil sinemaları kapanırken başkent Ankara'da Batı, Cinemagic, Derya, Mithatpaşa ve On, İzmir'de ise Bornova Çamlıca ile Buca BKM sinemaları kapısına kilit vurmak zorunda kaldı. Diğer illerde kapanan sinemalar ise Gaziantep Simax, Giresun Bulancak ASM, Muğla Max Cinemarine, Tekirdağ Maxi ve Trabzon AFM olarak sıralanıyor.

Bakırköy'de film izlemek zor
2007- 2008 sezonunda ise İstanbul'da Bakırköy 74, Bakırköy İncirli, Bakırköy Renk, Bakırköy Broadway, Kadıköy Hollywood, Kadıköy Süreyya, Fatih Feza, Şişli Kent, Ankara'da Ankapol ve Nergiz, Eskişehir'de Kılıçoğlu, Konya'da Gökkuşağı ve Masera, Tunceli'de ise Sinema 66 kapanmıştı.
Radikal


Geri Dön